Premieră pe teritoriul american pentru DEUS Vayanne Electric Hypercar Concept. Stil semnat de Italdesign

Obiectul expus în cadrul Salonului Auto Internațional 2022 de la New York este bine venit în primul rând pentru că, după o vreme, readuce numele Italdesign acolo unde îi este locul, adică sub luminile din prim plan ale scenei auto. Greu de precizat de ce i-au spus „concept', din moment ce automobilul va fi produs și comercializat.

Vayanne este numele coupe-ului de înaltă performanță pe care intenționează să-l producă proaspăt-înființata marcă austriacă DEUS Automobiles GmbH. Acesta va îmbina o formă elaborată la Italdesign cu un know-how tehnic preluat de la Williams Advanced Engineering. Pentru că Italdesign are o experiență considerabilă și în sectoarele prototyping și de idustrializare, marca din Moncalieri a înaintat către DEUS și o ofertă strategică privind implicarea sa în procesul de optimizare și producție.

Până una-alta, unicul exemplar DEUS Vayanne Electric Hypercar a fost materializat și pus la punct în totalitate chiar la mica uzină Italdesign din Moncalieri. Oficial, s-a menționat că vor fi asamblate 99 de exemplare în intervalul dintre a doua parte a anului 2022 și anul 2025.

Așadar, Vayanne va adduce la un loc experiența italienilor în a da forme reale unor creații de excepție cu o viziune de fond austriacă și cu cea mai avansată tehnologie britanică în materie de propulsii electrice. Dispunând de 2200 CP și de un cuplu de 2000 Nm, coupe-ul Deus ar trebui să poată accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 s. Viteza maximă comunicată cu titlu orientativ este de 400 km/h.

Adaugă un comentariu