Dieselgate nu afectează vânzările. Volkswagen devine lider mondial în primul trimestru

Grupul german Volkswagen a reușit să detroneze vânzările Toyota Motor Corp. si să devină lider mondial în primul trimestu al acestui an. Se pare că Dieselgate nu a schimbat foarte mult mentalitatea clienților care continuă să aprecieze brandul german.

La toate acestea trebuie să adăugăm și faptul că Toyota se confruntă cu o serie de probleme de producție, iar acest lucru ar putea duce în continuare la o scădere a vânzărilor.

Citește și: Vânzările de mașini ecologice au crescut cu circa 90% în primele două luni ale anului

În primul trimestru al acestui an, Toyota a vândut 2,46 de milioane de mașini la nivel mondial, cu 2,3% mai puțin față de aceeași perioadă a lui 2015. Volkswagen înregistrează un plus de 0,8% și ajunge la cota 2,5 milioane de mașini.

Nici General Motors nu o duce prea bine. Vânzările americanilor au scăzut cu 2,5%, până la 2,36 de milioane de unități. De vină sunt performanțele modeste pe piețele din America Latină și China.

Citește și: Vânzări auto în februarie 2016: Primăvara începe bine

Dar să revenim la Toyota. Niponii au raportat deja o întrerupere a activității de o săptămână la uzinele din Japonia în luna februarie. Toyota se așteaptă ca producția locală să aibă de suferit și din cauza recentului cutremur. Rămâne de văzut dacă japonezii vor reuși să stea pe prima poziție la nivel mondial și în 2016.

Citește și: Vânzări: BMW rămâne lider în lupta cu Mercedes-Benz și Audi

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu