Dieselgate: Volkswagen poate începe procedura pentru remedierea lui Amarok 2.0 TDI

Deși scandalul Dieselgate pare că nu se va încheia foarte curând, nemții fac progrese. Producătorul a primit undă verde din partea Autorităţii Federale de Transport din Germania pentru aplicarea măsurilor de remediere propuse în cazul modelului Amarok 2.0 TDI.

Așa cum era anunțat și până acum, unitatea de 2,0 litri va primi o resoftare, operațiune care nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute.

Citește și: Felix Baumgartner promoveaza Amarok Canyon

În ceea ce privește restul modelelor, propunerea Volkswagen se află în curs de examinare. Din informațiile oferite de producătorul german, motorul de 1,2 litri TDI va primit tot o modificare de soft, în timp ce unitatea de 1,6 litri va avea nevoie de o resoftare, dar și de ceva operații mecanice.

Citește și: Volkswagen Amarok Ultimate – Versiune speciala pentru pick-up-ul german

Conform nemților, mașinile vor primi un „transformator de flux’ care va fi montat direct înaintea senzorului de debit de aer al motorului. Acesta constă într-o plasă care temperează curenţii turbionari ai fluxului de aer din faţa senzorului de debit de aer, optimizând astfel decisiv acurateţea măsurătorilor senzorului de debit de aer. Senzorul de debit de aer determină debitul instantaneu de aer, care este un parametru foarte important pentru managementul motorului, în vederea obţinerii unui proces optim de ardere. Operațiile pentru remedierea propulsorului de 1,6 litri ar trebui să dureze aproximativ o oră.

Adaugă un comentariu