Cu „D” pe toată linia: noul Director de Design al mărcii Dacia e David Durand. El lucrează pentru Renault din 1997.

Începând cu data de 11 mai, David Durand este noul director de design al mărcii Dacia. El va face parte din comitetul de direcție condus de Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia & LADA. David Durand este subordonat lui Laurens van den Acker, director de design al Renault Group şi membru al Board-ului de Management (BOM) al Renault Group.

David Durand, 49 ani, este absolvent al Școlii Superioare de design Strate College din Paris. După angajarea la Renault ca designer exterior, el a fost responsabil de realizarea conceptelor  Koleos în 1999 şi Ellipse, în 2002.

Între anii 2002 şi 2009, David Durand a lucrat în cadrul centrelor de design de la Barcelona (Spania), Seoul (Coreea de Sud) şi Sao Paulo (Brazilia). În urma acestei experiențe internaționale, în anul 2011 este numit director de design pentru gama Global Access. De atunci, David Durand a contribuit la succesul mărcii Dacia şi al abordării « Design to Cost ».

În 2020, este numit director de design exterior Dacia şi participă la realizarea design-ului conceptului Bigster, care ilustrează evoluția viitoare a mărcii.

Începând cu data de 11 mai 2022, David Durand este numit director de design al mărcii Dacia şi devine membru al comitetului de direcţie al business unit-ului Dacia & LADA.

David Durand a crescut în universul creației, făcând parte dintr-o familie de arhitecți. Pasionat de vehicule de epocă, de restaurarea motocicletelor, de artă contemporană şi de arhitectură, David este de asemenea un împătimit al navigației cu vele. Până acum a realizat două traversări ale Atlanticului.

David Durand îi succede în funcţia de la Dacia lui Miles Nürnberger, care părăsește compania din motive personale, pentru a urma alte proiecte profesionale.

„Mă bucur să lucrez cu David pentru a răspunde provocărilor  mobilității de mâine. Experiența sa solidă, creativitatea, simțul său acut al inovației şi al business-ului se bucură de apreciere, atât în sânul direcției noastre cât şi în industria de automobile. Țin să îi mulțumesc totodată lui Miles pentru contribuția şi munca sa cu echipele de design’, a declarat Laurens van den Acker, Director de Design Renault Group.

Adaugă un comentariu

Articole similare