DriveNow devine subsidiară deţinută integral de BMW Group

Prin achiziţia participaţiei pe care Sixt SE o avea la DriveNow, BMW Group îşi continuă dezvoltarea sistematică de companie de mobilitate orientată spre client. Acordul  urmează a fi aprobat de autorităţile antitrust.

Prin această decizie, principalul furnizor de mobilitate premium din lume oferă clienţilor soluţii de mobilitate sustenabile şi eficiente ce dintr-o singură sursă. Domeniul cu creştere rapidă al serviciilor de mobilitate este unul din pilonii strategiei corporate NUMBER ONE > NEXT a BMW Group, lucru dovedit de extinderea ofertei BMW Group în domeniul mobilităţii la cerere (DriveNow şi ReachNow), al parcării (ParkNow) şi al încărcării (ChargeNow) într-o manieră sustenabilă. Achiziţia participaţiei deţinută de Sixt este, prin urmare, următorul pas logic în această strategie, după achiziţionarea Parkmobile LLC la începutul lunii ianuarie a acestui an, o mutare care transformă BMW Group în cel mai important furnizor de soluţii digitale de parcare din lume.

Independent de achiziţia participaţiei deţinută de Sixt la DriveNow, BMW Group şi Sixt vor continua parteneriatul de lungă durată şi succes prin livrarea de automobile BMW şi MINI pentru flota Sixt.

DriveNow a fost fondată în 2011 ca joint-venture de car-sharing premium între BMW Group şi Sixt SE. Serviciul este deja utilizat de peste un milion de clienţi în 13 oraşe europene. Pe teritoriul european, flota sa cuprinde peste 6.000 de automobile premium ale mărcilor BMW şi MINI. Modelul electric BMW i3 este şi el disponibil pentru utilizatori în toate oreaşele DriveNow.

BMW Group a achiziţionat recent şi compania Parkmobile, cel mai mare furnizor de servicii mobile de parcare din America de Nord. Prin achiziţia Parkmobile, LLC, compania poate aborda mai bine un element esenţial al mobilităţii urbane: soluţiile de parcare.

Adaugă un comentariu