BMW Group achiziţionează Parkmobile

BMW Group a achiziţionat Parkmobile, LLC, cel mai mare furnizor de servicii mobile de parcare din America de Nord. Prin achiziţia Parkmobile, LLC, compania poate aborda mai bine un element esenţial al mobilităţii urbane: soluţiile de parcare.

BMW Group a deţinut o participaţie minoră în Parkmobile, LLC încă din 2014 şi a cumpărat acum compania cu peste 100 de angajaţi, având sediul în Atlanta (Georgia). Parkmobile, LLC oferă serviciile sale în peste 300 de oraşe din SUA, printre care New York, Philadelphia şi Phoenix. Parkmobile Group Europe, ale cărui branduri include şi ParkNow, este deţinută integral de BMW Group din aprilie 2016.

Parkmobile ajunge la peste 22 de milioane de clienţi din Europa şi America de Nord şi oferă soluţii digitale de parcare în peste 1.000 de oraşe.

Anul trecut BMW i Ventures a anunţat o investiţie în Shift, o companie start-up cu sediul în San Francisco care combină tehnologia şi o echipă de servicii concierge auto pentru a elimina problemele şi incertitudinile legate vânzarea şi cumpărarea de automobile second-hand.

BMW i Ventures coordonează o finanţare în valoare de 37 de milioane de dolari, cu participaţie din partea noilor investitori majori G2 Venture Capital şi DCM Ventures, precum şi cu participaţia continuă a DFJ, Highland Capital şi Goldman Sachs Investment Partners. Christian Noske, partener al BMW i Ventures, s-a alăturat Consiliului de Administraţie al Shift.

Adaugă un comentariu