Drumul Hoției, în România: 50 de indicatoare sunt furate de aici în fiecare lună

Drumul Naţional 67, cel mai circulat din județul Gorj, ar merita redenumit Drumul Hoției. În fiecare lună dispar de aici aproximativ 50 de indicatoare rutiere, care sunt înlocuite doar pentru a fi furate din nou. Această practică periclitează siguranța șoferilor mai ales pe timpul nopții, când balizele reflectorizante sunt indispensabile.

Din fericire, trei dintre hoții care frecventează această șosea au fost prinși în flagrant delict și reținuți de polițiști. Întâmplarea face ca un agent al Poliției Locale să fi trecut pe lângă ei, în drum spre serviciu, chiar în momentul în care bărbații sustrăgeau mai multe indicatoare reflectorizante.

Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a detaliat pentru Digi24: „Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 45 de ani, din judeţul Gorj, ar fi sustras de pe raza municipiului Târgu Jiu şase balize, cu sistemul de susţinere aferent‘.

 

Citește și:

ŢEPE URIAȘE cu maşini SECOND din Germania! Citeşte ca să nu plângi după BANI în arestul Poliţiei

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Potrivit unui reprezentant al Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu, hoții plănuiau să utilizeze indicatoarele respective pentru semnalizarea altor lucrări pe care aceștia le administrau. Este vorba despre lucrări de canalizare pe unele drumuri locale.

Acele balize reflectorizante semnalizează începerea lucrărilor pe drumul ocolitor al municipiului Târgu Jiu. Deși polițiștii au recuperat 6 indicatoare, alte 24 rămân de negăsit.

Conform șoferilor care conduc constant prin zona respectivă a DN67, nu trece zi fără să dispară măcar o baliză. În fiecare lună sunt furate aproximativ 50 de indicatoare rutiere, după care sunt înlocuite doar pentru a dispărea din nou.

Din acest motiv, conducătorii auto sunt predispuși la accidente pe timpul nopții. În absența semnelor de circulație reflectorizante, tronsoanele de drum aflate în lucru nu sunt marcate suficient de vizibil.

 

Sursa: Digi24 / Sursa foto: SDN Târgu Jiu

Adaugă un comentariu