Dubla traversare a României cu un plin de carburant

Cea mai eficienta limuzina cu tractiune integrala din segmentul superior a realizat o performanta fara precedent – dubla traversare a Romaniei, 1550 km, cu un singur plin de carburant.

Pe 13 octombrie, ora 11:15, modelul BMW Seria 5 520d xDrive intra pe poarta dealerului BMW MHS Motors Bucuresti dupa aproximativ 28 de ore de la startul dintr-o benzinarie Rompetrol. Dupa 1550 km de drum neintrerupt, sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de inca 166 km. Rezultatul era un consum impresionant, de numai 4,0 l/100 km, ceea ce este echivalentul unor emisii de numai 105g CO2 per km. Totodata computerul de bord arata ca autonomia castigata prin modul ECO PRO era tot de exact 166 km. Toate aceste performante au fost realizate cu o viteza medie de 70 km/h.

 Noul BMW Seria 5 incheia astfel dubla traversare a Romaniei pe ruta Bucuresti  – Constanta Bucuresti  – Arad Bucuresti, totul cu un singur plin de carburant. A fost vorba de un traseu dificil, in conditii reale de drum, care includea aproximativ 700 km de autostrada si peste 800 de km de drumuri nationale, in marea lor parte cu o singura banda, drumuri de centura si traversarea a catorva orase din tara. La aceasta se adauga diferente importante de nivel si traversarea Carpatilor Meridionali prin Valea Oltului.

 Testul a demonstrat ca o calatorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftina ca una cu trenul pe acelasi taseu. Un bilet doar dus pe drumul Constanta Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a si 357 lei pentru Clasa 1, in timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-intors.

 Pentru sustinerea acestei performante a fost utilizat un carburant din gama Efix. Efix este primul brand de carburant din Romania care, datorita amestecului de componente active, ofera consumatorilor protectie completa pentru motor, asigurand functionarea la performante optime a acestuia si un consum mai redus. Tot pentru mai multa eficienta, automobilul a fost echipat cu anvelope Goodyear EfficientGrip Performance in dimensiunea 225/55R17. Acestea dispun de cel mai bun rating existent in acest moment pe piata conform noii scheme de etichetare UE in vigoare, cu grad B la rezistenta la rulare si A la aderenta pe carosabil umed.

Un element inedit al testului a fost faptul ca automobilul a fost condus de doua persoane. Pilotul Claudiu David este secondat in competitiile de raliuri de Mihaela Beldie, in calitate de copilot. Impreuna sunt instructori BMW Driving Experince. Cu ocazia acestui test de consum, cei doi s-au succedat la volanul modelului, dupa modelul unei curse de anduranta de 24h. Intai a condus Mihaela, pe traseul Bucuresti Constanta – Bucuresti. A urmat Claudiu pe ruta Bucuresti Arad Bucuresti. Schimbul de piloti a fost realizat la benzinaria Rompetrol Otopeni, care reprezinta noul concept al statiilor din cadrul Grupului Rompetrol. Elementele definitorii ale acestuia se vor regasi in toata reteaua locala de distributie si sunt caracterizate prin schimbarea elementelor de identitate vizuala (logo) a Grupului Rompetrol, printr-un ambient distinct, care include o arhitectura moderna si o reorganizare a spatiului interior caracterizat prin calitatea materialelor si a finisajelor alese.

Noul BMW Seria 5 520d xDrive este echipat cu un motor diesel de doi litri si patru cilindri in linie. Dispune de tehnologia TwinPower Turbo si o cutie automata cu opt trepte, alaturi de cel mai nou pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics pentru reducerea consumului de combustibil. Aceasta include si modul ECO PRO,  acum cu o serie de functii noi, precum cea de Coasting (decuplarea automata a motorului de la transmisie, pentru rulare libera, fara franari, atunci cand se ridica piciorul de acceleratie). In plus, noul model indeplineste deja standardele de emisii Euro 6, multumita tehnologiei AdBlue. La toate acestea se adauga sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive, optimizat nu numai pentru aderenta maxima, dar si pentru un condus dinamic si livrarea performantelor cat mai eficient posibil, asa cum o demonstreaza si acest test de combustibil.

Testul in cifre

Distanta totala parcursa: 1550 km

Consum realizat: 4,0 litri/100 km

Emisii: 105g CO2/ km

Viteza medie: 70 km/h

Durata test (inclusiv opriri): 28h

Distanta parcursa de Mihaela Beldie: 445 km

Distanta parcursa de Claudiu David: 1105 km

Rezervor: 70 litri

Traseul in detaliu

Plecare: Benzinarie Rompetrol Centura Bucuresti, langa iesire autostrada A2

Punct de intoarcere in Constanta: Benzinarie Rompetrol la intrare in orasul Constanta

Schimb piloti: Otopeni, benzinarie Rompetrol (DN1, km 15+285M)

Bucuresti Pitesti Sibiu Sebes – Deva  Arad

Punct de intoarcere in Arad: Catedrala Sfanta Treime, din centrul orasului.

Arad – Deva – Sebes – Sibiu – Pitesti Bucuresti

Punct final: Dealer BMW MHS Motors Bucuresti

Adaugă un comentariu