Ediție aniversară de 20 de ani pentru VW Golf R. Din fericire, nu numărul exemplarelor e limitat, ci timpul alocat producției.

Volkswagen a lansat ediția specială Golf R „20 Years' pentru a sărbători 20 de ani de la apariția derivatelor sportive de top identificate de atunci încoace prin denumirea Golf R. Intervalul de producție limitat la aproximativ un an face din Golf R „20 Years' un obiect de colecție predilect imediat ce iese de pe linia de asamblare.

Golf R „20 Years' depășește în termeni dinamici tot ceea ce a fost lansat până acum sub eticheta „Golf'. Modelul aniversar accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h (270 km/h opțional). Automobilul își afirmă natura excepțională începând cu pornirea motorului. Dată fiind sonoritatea latent-agresivă a regimului de relanti, este imposibil să nu fugi cu gândul la performanțele de care sunt capabili cei 333 CP pe care îi dezvoltă de motorul turbo de 2,0 litri cu patru cilindri. Conducătorul poate selecta programul Emotion Start pentru a activa o ridicare inițială a turației motorului de până la 2.500 rpm. Apoi, ulterior plecării de pe loc, celui aflat la volan I se va dezvălui o experiență de condus cuprinzătoare, întru totul demnă de semnificația literei „R'.

Când conducătorul folosește în regim manual cutia de viteze și trece în treptele superioare având activate modurile S și S+, transmisia DSG răspunde neflitrat la comenzi, rezultând de aici eventuale secvențe de patinare după schimbarea vitezelor. În plus, gestionarea optimizată a motorului asigură un răspuns extrem de spontan la apăsarea pedalei de accelerație. Turbocompresorul este preîncărcat pentru a-l menține la o viteză constantă în timpul conducerii cu sarcină parțială. Acest lucru permite apoi o creștere mai rapidă a turației motorului pentru accelerarea ulterioară.

La fel ca toate modelele cu caracter sportiv avansat din seria Volkswagen R, acest Golf R ilustrează transferul unor tehnologii specific competiționale către domeniul vehiculelor înmatriculabile. Noul Golf R „20 Years' este acum disponibil la comandă cu prețuri începând de la 59.995 de euro în Germania.

Adaugă un comentariu