Electrificare completă: lansând noul Renault Trafic Van E-Tech electric, francezii au acum câte un model în fiecare segment LCV.

Renault Trafic Van E-Tech electric duce mai departe toate avantajele care au contribuit la succesul seriei sale de modele în ultimii 40 de ani, l-au transformat într-un simbol al segmentului său și l-au clasat în top trei cele mai vândute LCV-uri din Europa.

Renault Trafic Van E-Tech electric oferă în continuare argumente dintre cele mai convingătoare în materie de dimensiuni, versatilitate și posibilități de personalizare a spațiului de depozitare în segmentul furgonetelor. El este propus în două variante de lungime (5,08 m și 5,48 m) și două de înălțime (1,967 m și 2,498 m). În configurația furgonetă, volumul util este cuprins între 5,8 m3 și 8,9 m3. Lungimea de spațiului de încărcare ajunge până la 4,15 m (la versiunea L2 extinsă cu trapa de „încărcare lungă' amplasată în compartimentul despărțitor). Sarcina sa remorcabilă se ridică la 920 kg, în timp ce sarcina utilă maximă se ridică la 1,1 t. Este disponibilă inclusiv o versiune cabină auto-șasiu. Dincolo de asta, se poate obține modularitate virtual nelimitată și personalizare cu posibilități aproape infinite datorită rețelei noastre de peste 359 de carosieri agreați.

În interiorul cabinei, spațiile de depozitare au o capacitate cumulată de 88 de litri (19,7 l la consolă, 14,6 l în uși și 54 l la banchetă). În funcție de varianta de echipare, torpedoul se transformă într-un sertar „Easylife' cu o deschidere ingenioasă care facilitează accesul șoferului la un volum de 6,6 l de depozitare.

Modelul precursor, Renault Trafic Van, a fost primul vehicul utilitar care a oferit „biroul mobil'. Prin rabatarea scaunului central, spătarul acestuia se transformă într-un birou (cu depozitare pentru agendă) sau într-o măsuță laterală pentru luat prânzul. Acest echipament ingenios a devenit practic un „must have' pentru profesioniști.

Datorită bateriei sale litiu-ion cu o capacitate de 52 kWh, noul Reanult Trafic Van E-Tech electric oferă o autonomie de până la 297 km în ciclul WLTP. Autonomie care permite utilizatorilor să-și planifice fără stres majoritatea călătoriilor zilnice, la cel mai bun cost de utilizare.

Bateriile sunt garantate 8 ani sau 160.000 km. În acest interval, acestea sunt înlocuite gratuit în cazul în care capacitatea acestora scade la un nivel mai mic de 70% din valoarea lor nominală (SoH: Stare de sănătate).

Noul Renault Trafic Van E-Tech electric este echipat cu un motor de 90 kW (122 CP) și un cuplu de 245 Nm disponibil imediat pentru o conducere lină și relaxată în toate circumstanțele. Un mod Eco, în care puterea vehiculului este limitată, garantează o autonomie optimă. Există și o versiune „long range' limitată la 90 km/h, care permite o autonomie de 322 km. Sistemul de frânare hidraulic convențional include acum un ARBS (Adaptative Regenerative Brake System), care maximizează recuperarea energiei.

 

Adaugă un comentariu

Articole similare