Electromobilitate dincolo de asfalt: Jeep Wagoneer S reinventează polivalența cu tehnică de tracțiune 4Xe și platformă BEV.

Știm deja cum arată cel mai mic Jeep electric (vorbim despre seria Avenger, desigur) și, în curând, vom afla cum arată și cel mai mare Jeep electric, botezat oficial la Detroit cu numele de Jeep Wagoneer S. Este vorba despre automobile cu caracter premium definitoriu. Comercializarea sa va demara în toamna anului 2024 în SUA, apoi și pe piețele principale din întreaga lume.

Oferit exclusiv în variantă BEV, Jeep Wagoneer S prezintă în mod standard dotarea tehnică 4xe cu all-terrain management, tehnologie avansată specifică mărcii Jeep. Sunt preconizate performanțe impresionante, inclusiv 600 CP și un timp extrem de rapid pentru accelerația de la 0 la 100 km/h, ceva de ordinul a 3,5 secunde. Susținut de eficiența aerodinamică, designul său exterior elegant este evidențiat în mod unic de o grilă tradițională cu șapte fante reinventată, ca detaliu exclusiv în clasă, având iluminare LED și ilustrând într-o manieră de avangardă marca Jeep.

Noul Jeep Wagoneer S se înscrie în cadrul inițiativei globale de electrificare a mărcii Jeep, care transformă tehnica 4xe în noul 4×4, urmărind viziunea mărcii de a atinge obiectivul „Libertatea cu zero emisii’.  Planul sprijină pe deplin demersurile legate de emisiile nete de carbon zero stabilite de Stellantis în cadrul planului strategic pe termen lung Dare Forward 2030.

Adaugă un comentariu

Articole similare