Dieselgate – EPA respinge propunerea Volkswagen de revizuire a motoarelor 2.0 TDI

Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite (EPA) a respins propunerea Volkswagen cu privire la remedierea problemelor apărute în cazul motoarelor de 2,0 litri TDI. Documentul a fost înaintat către EPA în luna decembrie a anului trecut și propunea o revizuire de soft pentru reducerea emisiilor.

Dar nemții au fost întorși din drum atât de EPA, cât și de Consiliul pentru Resursele Aerului din California (CARB) care au respins planurile. Ambele organizații spun că proiectul oferit de grupul german nu este suficient pentru realizarea unei evaluări tehnice corespunzătoare.

Citește și: Dieselgate – Volkswagen primește undă verde din parte nemților pentru remedierea motoarelor EA 189

“Volkswagen a luat o decizie să trișeze la testele de emisii, iar mai apoi a încercat să acopere acest lucru. După aceea au continuat, au mințit și au fost prinși. Au încercat să ascundă aceste lucruri. Rezultatul îl reprezintă mii de tone de NOx în atmosferă care au periclitat sănătatea oamenilor. Trebuie să îndrepte aceste lucruri”, a declarat Mary Nichols, directoarea CARB.

Citește și: Volkswagen Tiguan GTE Active – Conceptul cu care nemții vor să spele rușinea Dieselgate

În plus, EPA spune că Volkswagen nu a oferit un plan de rechemare în service care să poată fi aprobat astfel încât vehiculele să corespundă legii și să reducă poluarea.

În cursul acestei zile (miercuri, 13 ianuarie), reprezentanții Volkswagen au organizat o întlnire cu oficialii EPA pentru prezentarea unei noi soluții.

Via | Autoblog

Adaugă un comentariu