Volkswagen a depus o propunere pentru revizuirea vehiculelor afectate de Dieselgate

Toamna aceasta a fost una extrem de agitată pentru grupul Volkswagen. De mai bine de două luni, nemții se află într-un joc complex al emisiilor, botezat Dieselgate.

Zilele acestea, Volkswagen a anunțat că a găsit o soluție pentru remedierea vehiculelor echipate cu software-ul capabil să manipuleze testele de emisii. Dar așa cum fusese discutat la început, propunerea nemților trebuie să fie acceptată de diverse entități. În cazul SUA, EPA și organismul calității aerului din California sunt cei doi evaluatori.

Citește și: Dieselgate se extinde, iar Dacia intră și ea în horă

Momentan, propunerea a fost trimisă de Volkswagen, iar acum așteaptă un răspuns din partea entităților amintite mai sus. Programul propus de nemți vizează doar recalibrarea modelelor echipate cu unitatea de 2,0 litri TDI.

“Remedierea propusă de Volkswagen nu doar că trebuie să rezolve problema emisiilor, dar la final vehiculele trebuie să respecte standardele de siguranță, fiabilitate și eficiență”, au declarat oficialii organizației din California.

Citește și: Dieselgate – Volkswagen nu va oferi compensații clienților din Europa

Din păcate, planul ales de Volkswagen încă nu a fost făcut public. Cât despre motorarele V6 3.0 TDI, acestea vor fi incluse cât de curând într-un astfel de proces.

Via | Edmunds

Adaugă un comentariu