EuroNCAP – Topul celor mai sigure mașini testate în 2015

vezi galeria foto

2015 a fost un an plin de schimbări pentru organizația EuroNCAP, dar mai ales pentru mașinile care au trecut pragul inginerilor de aici. Și pentru că anul s-a încheiat, EuroNCAP a publicat o statistică cu cele mai sigure mașini testate în 2015.


Iar pentru ca lucrurile să funcționeze și mai exact, organizatorii nu au pus toate vehiculele la un loc, ci le-au împărțit pe clase. Astfel, la final, EuroNCAP a venit cu opt clase, fiecare cu câte un câștigător.

În clasa subcompactă, câștigătorul anului 2015 a fost Honda Jazz. Mergem în clasa mașinilor mici de familie, unde pe primul loc se află Infiniti Q30.

Premiul clasei mașini mari de familie merge către Jaguar XE, în timp ce roadsterul cel mai sigur testat în 2015 a fost Mazda MX-5.


Continuăm lista cu Mercedes-Benz GLC, câștigător în clasa off-roader de dimensiuni mici și cu Volvo XC90, învingătorul clasei Off-roader de dimensiuni mari.

Am lăsat la final grupa monovolumelor. În clasa mică a câștigat Volkswagen Touran, iar în clasa mare, învingător a ieșit Ford Galaxy.

Via | EuroNCAP

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE