Evaluări excelente ale siguranței pe care o oferă BMW Seria 5 și BMW i5. Autorități din Europa, Asia și America i-au evidențiat calitățile.

Ne-am convins deja că BMW Seria 5 și echivalentul său electric BMW i5 oferă foarte mult în materie de performanțe, confort și ambianță premium-avansată. Nu ținem să ne convingem personal și de tot ceea ce pot aceste automobile să ofere pe latura siguranței, însă autoritățile de profil din Europa, SUA și Coreea de Sud ne-au asigurat că seria modelelor BMW de clasă mare e o realizare de referință.

Examinatorii au fost impresionaţi atât de sistemele de asistenţă activă, cât şi de siguranţa pasivă. Mai rar așa ceva, în ultimul timp: evaluare de 5 stele la Euro NCAP. Experţii independenţi în siguranţă din Programul European de Evaluare a Automobilelor Noi (Euro NCAP) au acordat celei de-a opta generaţii BMW Seria 5 Sedan cel mai înalt calificativ, cinci stele.

Echipamentul standard extins cu sisteme de asistare a condusului relevante pentru siguranţă aduce o contribuţie semnificativă la calificativul de 5 stele. Toate sistemele de asistare a condusului utilizate în noul BMW Seria 5 sunt printre cele mai bune de pe piaţă şi au impresionat experţii în siguranţă Euro NCAP prin gama lor de funcţii şi răspunsuri fiabile.

Noul BMW Seria 5 Sedan a obţinut puncte şi în domeniul siguranţei pasive prin conceptul său inovator de siguranţă integrat, care a fost dezvoltat constant de către BMW. Pe lângă structurile de susţinere foarte rezistente şi traseele de deformare proiectate cu precizie, este utilizată o combinaţie specifică modelului de sisteme de reţinere coordonate precis.

Evaluările Euro NCAP sunt un standard recunoscut la nivel european pentru siguranţa la accidente şi sunt în continuă dezvoltare. Un premiu cu cel mai mare calificativ, cinci stele, este acordat exclusiv automobilelor care au o protecţie excelentă la impact şi, de asemenea, sunt bine echipate cu tehnologie vastă şi practică pentru prevenirea accidentelor.

Dincolo de Oceanul Atlantic, BMW Seria 5 a obținut premiul TOP SAFETY PICK+ din partea Institutului de Asigurări pentru Siguranţa Autostrăzilor din SUA. Distincție mai înaltă de atât nu există la americani. Aici, deosebit de convingător a fost sistemul standard de asistare pentru prevenirea accidentelor frontale, care a obţinut evaluări excelente atât la testele de zi, cât şi de noapte. În combinaţie cu sistemul de iluminare, sistemul de asistare a fost decisiv pentru “plusul” din calificativul TOP SAFETY PICK+.

De asemenea, în diferite teste de coliziune, conceptul de siguranţă integrat al noului BMW Seria 5 a dovedit că garantează că o protecţie vastă împotriva rănilor este garantată întotdeauna, indiferent de dimensiunea şi poziţia de şezut ale ocupanţilor.

În Coreea de Sud, Ministerul Transporturilor a acordat sedanului BMW i5 premiul “Cea mai sigură maşină a anului”. Doar automobilul care a obţinut cel mai mare număr de puncte KNCAP în anul respectiv primeşte acest premiu. La prezentarea oficială a premiului în Coreea, Dominik Schuster, directorul BMW Group pentru siguranţa automobilelor, a subliniat importanţa acestui premiu: “Cele mai bune evaluări KNCAP subliniază procesul nostru de dezvoltare axat pe siguranţă şi demonstrează angajamentul BMW Group pentru îmbunătăţirea continuă a siguranţa automobilului”.

Evaluatorii independenţi au fost deosebit de impresionaţi de performanţa siguranţei pasive. 99,5% din criterii au fost îndeplinite. În Coreea de Sud s-au obţinut punctaj maxim pentru sistemele de frânare de urgenţă pentru a proteja pietonii şi bicicliştii. Unele sisteme de asistare a condusului au primit şi ele calificativul maxim. Titlul “Cea mai sigură maşină a anului” subliniază în mod convingător rigoarea și competența cu care BMW Group abordează rolul de pionierat pe una dintre cele mai importante și exigente pieţe naționale din lume pentru BMW Seria 5 Sedan.

Adaugă un comentariu

Articole similare