Se complică examenul pentru permisul auto. O nouă probă pentru viitorii şoferi

Persoanele care vor încerca pe viitor să obțină permisul auto s-ar putea confrunta cu o nouă provocare: un curs de prim ajutor în trafic.

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a fost înregistrată recent la Senat. Proiectul legislativ va trebui să obțină votul parlamentarilor pentru a fi adoptat.

“În vederea obținerii permisului de conducere, candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”, scrie în propunerea aflată acum în dezbatere, explică avocatnet.ro.

Citește și 

Discounturi record: Germanii vor inunda piața cu peste un milion de mașini rulate

Un șofer din Gorj a ucis cu mașina 33 de mistreți din greșeală’

VIDEO – Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar au parte de SURPRIZA VIEȚII LOR

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Dacă îl vezi în această mașină, n-o să-ți vină să crezi că e chiar premierul României!

În luna iunie a acestui an Ministerul Afacerilor Interne a operat mai multe modificări care vizează procedura de obţinere a permisului de conducere.

Citește și

Cum a vrut Mercedes-Benz să cumpere fabrica ARO

Țara cu cea mai ieftină benzină din lume

În primul rând programarea candidaţilor pentru examene se poate efectua, de acum, de către şcolile de conducători auto, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.) pe bază de protocol.

O altă schimbare vizează susţinerea probei teoretice: candidaţii vor susţine proba în ziua înregistrării dosarului de examinare în aplicaţia informatică, altfel bonul de ordine îşi va pierde valabilitatea.

Sursa: Avocat.net

Adaugă un comentariu