Discounturi record: Germanii vor inunda piața cu peste un milion de mașini rulate

Piața second-hand din Germania va fi în curând saturată de mașini diesel răscumpărate de principalii producători auto deținuți de Volkswagen Group, Daimler AG și BMW Group. Se estimează că mai mult de 1,3 milioane de germani vor accepta ofertele de trade-in puse la bătaie pentru retragerea din circulație a mașinilor cu motoare diesel poluante Euro 1 – Euro 4.

Producătorii auto germani se grăbesc să îmbunătățească imaginea pătată a motoarelor diesel, oferind stimulente pentru schimbarea mașinilor cu motoare poluante cu altele noi. Mișcarea este în măsură să determine o febră a cumpărării de mașini noi cel puțin la fel de încinsă ca și cea generată de stimulentele guvernamentale din timpul crizei economice din 2008.

Citește și

VIDEO – Trei rromi au atacat un motociclist lângă Pitești. Imediat și-au dat seama că au făcut O GREȘEALĂ GROAZNICĂ

VIDEO – Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar au parte de SURPRIZA VIEȚII LOR

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Dacă îl vezi în această mașină, n-o să-ți vină să crezi că e chiar premierul României!

Grupul Volkswagen pune la bătaie în Germania discounturi de până la 10.000 de euro pentru achiziția modelelor sale de vârf, așa cum este Audi Q7 sau VW Touareg. Pentru modelele de la baza gamei, discountul va fi de minimum 2.000 de euro (minimum 3.000 de euro la Audi). Discounturile sunt valabile până la sfârșitul anului și pot fi cumulate cu alte stimultente, cum este cel între 1.000 și 2.380 de euro în cazul achiziționării unui model electric, hibrid sau pe CNG (gaz natural comprimat).

Mișcarea Grupului Volkswagen vine după ce și alți producători germani au anunțat discounturi oferite pentru înlocuirea mașinilor cu motoare diesel poluante. Spre deosebire de Volkswagen, însă, unde discounturile includ valoarea mașinii predate la trade-in, BMW și Daimler oferă o primă de până la 2.000 de euro în plus față de valoarea negociată pentru mașina veche în cadrul procedurii de trade-in.

Impactul asupra pieței de second-hand va fi unul uriaș, mai ales dacă și alți producători vor urma exemplul greilor industriei. Se estimează aproximativ 6,4 milioane de mașini diesel fabricate înainte de 2010 sunt în circulație în Germania, și 20% dintre proprietarii acestora vor încerca să le valorifice pentru achiziționarea unui automobil nou beneficiind de discounturi de producător.

Care este prețul litrului de benzină sau motorină înainte de taxe

Se complică examenul pentru permisul auto. O nouă probă pentru viitorii şoferi

Țara cu cea mai ieftină benzină din lume

Adaugă un comentariu