Exuberanță la modul academic: Rolls-Royce Boat Tail a magnetizat privirile vizitatorilor la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022

Un Rolls-Royce „drop head' (termen englezesc de o desuetitudine delicioasă pentru a descrie un automobil decapotabil) este ceva foarte rar. Și mai rare sunt cele cu caroserie în stil „boat tail' – design inspirat din domeniul iahturilor.

Atenție, acum nu vorbim despre cine știe ce modificări mai mult sau mai puțin ciudate pe care posesorii mai extravaganți din fire și le-or fi făcut la mașinile livrate de fabrică, ci despre comenzi pe care Rolls-Royce Motor Cars le-a acceptat și le-a produs ca atare.

Avem în fața ochilor ce-l de-al doilea exemplar al seriei limitate la numai trei exemplare în stil Boat Tail  pe care marca britanică a anunțat că le va asambla la un grad de personalizare extrem de ridicat, în conformitate cu exigențele clienților respectivi. Prima apariție în public a mașinii din aceste imagini a avut loc cu prilejul ediției din 2022 a prestigiosului eveniment de la lacul Como, cunoscut sub titulatura Concorso dEleganza Villa dEste.

Rolls-Royce Boat Tail are caroseria construită în întregime manual, panourile sale din aluminiu fiind prelucrate astfel de la foaia brută de tablă și până la aspectul final. Designul caroseriei este inspirat de tema iahturilor de competiție de la începutul secolului trecut. La expunerea comenzii, clientul le-a prezentat designerilor din divizia Rolls-Royce Coachbuild o selecție de patru scoici de perle, alese personal din colecția sa privată pentru definirea culorii caroseriei și alegerea tonurilor complementare. Nuanța de vopsea stabilită în final constituie unul dintre cele mai complexe finisaje Bespoke create vreodată de Rolls-Royce.

Masca de radiator complet integrată în partea din față a fost prelucrată dintr-o singură bucată de aluminiu masiv.

Adaugă un comentariu

Articole similare