Fabrica Volkswagen deschide un nou front de luptă între premierul Dăncilă şi PNL

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că europarlamentarii PNL nu susţin înfiinţarea unei fabrici Volkswagen în România şi că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare companiei în care arată susţinerea unei fabrici în Bulgaria.

Premierul a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ştia de existenţa acestei scrisori de la PPE către Volkswagen, însă nu a reacţionat. Şeful Executivului a anunţat că un ministru va merge din nou în Germania pentru a discuta cu liderii Volkswagen pentru înfiinţarea acestei fabrici în România.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că va încerca să vorbească telefonic cu Angela Merkel despre acest aspect.

Reamintim că încrederea Guvernului a fost retrasă, după adoptarea moțiunii de cenzură, în plenul reunit al Parlamentului de la începutul lunii octombrie 2019. La acest moment o convorbire între premierul demis Viorica Dăncilă şi cancelarul Angela Merkel pare să fie aproape imposibilă.

Volkswagen a pus în aşteptare decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia. Compania germană a luat această decizie pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara.

Şi până la decizia Volkswagen de a muta viitoarea fabrică din Turcia trebuie să reamintim şi faptul că fabrica Ford are nevoie urgent de drumul expres Craiova-Pitești! 

Să nu uităm nici de investitorul străin care a solicitat autorităţilor române să identifice un teren de 70 de hectare unde să poată construi o nouă fabrică pentru segmentul auto şi să angajeze 2.000 de oameni din zonele apropiate. Poate primeşte cu această ocazie şi un răspuns de la guvernanţi!

Adaugă un comentariu