Ford: fabrica are nevoie de drumul expres Craiova-Pitești

Cu ocazia Forumului Industriei Auto de anul acesta, oficialii Ford Motor Company și-au exprimat încă o dată nemulțumirile legate de infrastructura disponibilă în România. Problema este cu atât mai gravă, deoarece, la semnarea contractului de privatizare din 2007, autoritățile au promis legarea fabricii la un drum expres Craiova-Pitești.

Din păcate, drumul Craiova-Pitești nu va fi autostradă, ci va fi încadrat la categoria drumurilor expres, cu două benzi pe sens. Proiectul are constructori atribuiți pentru doar două loturi din cele patru, adică doar de la Craiova la Slatina, iar costurile estimate pentru realizare sunt estimate la aproximativ 385 de milioane de euro fără TVA.

Anumite surse indică posibilitatea ridicată a construirii unui al doilea model la fabrica Ford din Craiova, pe lângă Ecosport. De altfel, Andrew McCall, vicepreședinte pe probleme de relații guvernamentale ale Ford Europa a anunțat că vor fi investite încă 200 de milioane de euro în fabrica Ford din România.

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Modernizările aduse uzinei de la Craiova vor permite construirea unui număr de 250.000 de mașini pe an, cu 100.000 mai multe decât în prezent. De asemenea, mișcarea Ford va crea și un număr mare de job-uri în domeniul construcției de autoturisme. Mai multe licee, precum și Universitatea din Craiova oferă calificarea în domeniul respectiv.

Însă, investițiile promise nu vin decât dacă autoritățile române reușesc să construiască drumul Craiova-Pitești. Și premierul României, Viorica Dăncilă a recunoscut că România nu stă prea bine la drumuri de mare viteză: Da, sunt o problemă esențială pentru dezvoltarea viitoare a țării noastre, dar acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acțiune!'.

Adaugă un comentariu