Ford Puma se întoarce: Sursele anunță un SUV!

Ford Puma se va întoarce pe piață, anunță mai multe publicații din Australia.

De data aceasta, în loc de un coupe, Ovalul Albastru îl va oferi pe Puma în configurație SUV. Informația vine de la biroul de patente din Australia și din Noua Zeelandă. Știm deja că Ford vrea să lanseze încă un SUV de clasă mică, pe lângă EcoSport, iar modelul acesta s-ar putea numi Puma pe anumite piețe.

Citește și:

Proiectul Primăriei a fost aprobat: Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Amenzi mari pentru abateri considerate minore de către șoferi

Cât de productivă este o cameră fixă: Uite câte amenzi adună în două săptămâni

VW a confirmat: producția lui Passat se mută

Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Oferte ANAF!

 

În alte țări, sunt vehiculate numele Maverick și Timberline, însă Puma se pare că va fi denumirea aleasă pentru piețele din Australia și Noua Zeelandă. Cei de la Mitsubishi au avut o strategie similară cu modelul Eclipse, care s-a întors după o pauză consistentă în straie de SUV și cu sufixul Cross în nume.

În cazul lui Puma nu este clar dacă va fi folosit numele acesta pe toate piețele și dacă va fi un crossover cu tracțiune față sau un SUV în toată regula. În orice caz, acesta ar urma să debuteze în 2022 sau 2023. Ovalul Albastru va lansa până atunci modelul Bronco, iar Puma se pare că ar fi fratele său mai mic și viitorul rival al lui Jeep Renegade.

Scopul celor de la Ford ar fi să atace piața de SUV-uri de clasă mică și cu un design cu inspirație retro, așa cum au făcut cei de la Jeep. Până la apariția lui Puma, EcoSport este în singuranță în gamă, însă ar fi interesant ca acest model să ajungă să fie fabricat alături de EcoSport în fabrica din Craiova.

Din păcate, nu avem încă vești în această direcție, deși este vehiculat un al doilea model Ford în producție la Craiova în viitor. Până atunci, cei de la Ford Craiova vor să-și mărească numărul de angajați pentru a putea face față cererii pentru EcoSport.

    Adrian says:

    Pot sa va confirm ca Puma va fi fabricat la Craiova, insa nu va arata asa. Deja au inceput sa monteze cateva bucati de test, iar numele “Puma” apare in toate softurile din fabrica.

Adaugă un comentariu