Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

Parcarea laterală este spaima multor conducători auto. Pentru cei care încă mai au nelămuriri, șoferul din imagine vă oferă o scurtă lecție despre cât de ușor se poate face parcarea laterală.

În filmarea de la finalul articolului, vedem cum o Honda Civic DX din 1999 efectuează parcarea laterală într-un mod cât se poate de original și de eficient. Cu ajutorul frânei de mână acționată cu levierul clasic, șoferul apelează la un truc ingenios pentru a realiza manevra într-un timp cât mai scurt, din cât mai puține mișcări posibil.

Parcarea laterală, efectuată neconvențional

„Mergi în marșarier, trage frâna de mână, cuplează treapta întâi de viteză, întoarce roțile la maximum înspre dreapta, calcă pedala de accelerație până la podea… când atingi turația maximă, eliberează pedala de ambreiaj, iar mașina se va mișca în lateral. Eliberează pedala de accelerație când te apropii de bordură’, explică cel care a realizat parcarea laterală din clip.

Dezavantajul evident este că această abordare scurtează într-o oarecare măsură durata de viață a anvelopelor, din cauza frecării exagerate de asfalt. Precum și uzura frânelor, a discului de ambreiaj și poate să producă și alte defecțiuni ale vehiculului. De asemenea, există riscul ciocnirii de mașina din față, dacă spațiul este restrâns. Șoferul surprins în filmare chiar precizează acest lucru: „Demonstrația este făcută pe carosabil umed. Uneori se întâmplă ca mașina să țâșnească înainte, deci nu am vrut să sparg bara de protecție’.

 

Citește și:

Taxa auto – Când intră în vigoare și cine trebuie să o plătească?

Noi reguli pentru transportul în comun!

Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini

Rabla Plus 2019 – Până când trebuie depuse cererile de înscriere în program

Primul serviciu românesc de car sharing între persoane fizice

 

Clipul a fost publicat pe YouTube tocmai în februarie 2007, de către utilizatorul Sevan75R. Până în prezent, a fost vizualizat de peste 5 milioane de ori și a strâns aproximativ 8.000 de like-uri.

Evident, nu recomandăm șoferilor să pună în practică aceste instrucțiuni. În schimb, există o serie de opt pași ce trebuie urmați pentru a efectua corect și sigur parcarea laterală.

 

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Sevan75R

    BUCUR says:

    asfaltul era umed altfel faci cauciucurile varza !

    king rocker says:

    Ce sa mai vorbim de ambreiaj… asta merge pe zapada

Adaugă un comentariu