Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini de competiție

Am fost prezenți la ediția cu numărul 89 a Salonului Auto de la Geneva și am alcătuit o galerie foto extinsă cu cele mai spectaculoase mașini de competiție.

Salonul Auto de la Geneva este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din lumea auto. Un număr mare de producători aleg să-și prezinte aici cele mai noi modele, dar și anumite concepte, prototipuri, versiuni de competiție și diverse tehnologii avansate. Salonul își deschide porțile în fiecare an la începutul lunii martie, iar prima ediție a avut loc în 1905.

În fiecare an, producători auto ca Alfa Romeo, Aston Martin, Honda, Renault și mulți alții își prezintă la Geneva monoposturile de Formula 1 pentru sezonul care urmează să înceapă la jumătatea lunii Martie. De asemenea, la salon au fost prezente și o parte din monoposturile care vor participa la campionatul mondial de Formula E.

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

Pe lângă mașinile de Formula 1 și Formula E, la eveniment au mai fost prezentate și alte autoturisme de competiție, cum ar fi Leon Cupra TCR și Honda Civic TCR, care participă în campionatul cu același nume (TCR, acronim de la Touring Car Racing).

Mașinile care participă în această competiție sunt bazate pe versiunile de serie cu 4 sau 5 uși ale acestora. Toate utilizează motoare turbo de 2.0 litri, au tracțiune pe două roți, iar caroseria și elementele suspensiei sunt folosite cu puține modificări. Multe dintre acestea folosesc transmisia versiunii standard, caz în care producătorii au dreptul de a înscrie în competiție o mașină cu o masă maximă de 1.250 kg.

Adaugă un comentariu