Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Posesorii de mașini înmatriculate în București vor avea o surpriză neplăcută în 2020. Primăria Capitalei a anunțat valoarea taxelor și a impozitelor ce se vor percepe anul viitor, iar concluzia este că vor crește toate.

Potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria București, toate taxele și impozitele locale vor crește în 2020. Este vorba inclusiv despre cele percepute pentru folosirea locurilor din cimitire, eliberarea de acte sau utilizarea spațiilor publice.

Primăria Capitalei are obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele în funcţie de indicele de inflaţie. […] Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2020, ce prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6%‘, anunță printr-un comunicat reprezentanții instituției.

Primăria Capitalei a publicat pe site-ul oficial proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2020. Documentul, care poate fi consultat online aici, modifică – printre altele – impozitul pe mijloacele de transport. Acesta este stabilit în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, în intervale de câte 200 de centimetri cubi.

Astfel, descoperim că motocicletelor, triciclurilor, cvadriciclurilor și autoturismelor cu capacitate cilindrică sub 1.600 cmc li se va aplica același impozit ca în prezent: 8 lei pe fiecare 200 de centimetri cubi.

În ceea ce privește mașinile cu capacitate cilindrică încadrată în intervalul 1.601 cmc – 2.000 cmc, impozitul chiar va avea parte de o ușoară scădere: 19 lei/200 cmc, față de 20 de lei – cât se aplică în momentul de față.

 

Citește și:

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

Schimbări la polițele RCA

 

Posesorii de autoturisme cu capacitate cilindrică între 2.001 cmc și 2.600 cmc plătesc acum 72 RON/200 centimetri cubi, dar începând din 2020 vor trebui să scoată din buzunar 76 RON/200 cmc.

O altă majorare se aplică mașinilor cu capacitate cilindrică de 2.601 cmc – 3.000 cmc. 153 de lei vor plăti pentru fiecare 200 cmc, în condițiile în care impozitul actual este de 144 RON/200 cmc.

Cea mai semnificativă majorare li se aplică autoturismelor cu capacitate cilindrică de peste 3.001 cmc. Proprietarii acestora plătesc în momentul de față 290 de lei pe fiecare 200 centimetri cubi, dar începând din 2020 li se va cere suma de 308 lei/200 cmc.

Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică până la data de 1 aprilie. Ulterior, va fi supus votului în Consiliul General al Municipiului București, iar – în cazul unui rezultat pozitiv – va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Adaugă un comentariu