Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

Un șofer român a nimerit cu ambele roți de pe partea dreaptă a mașinii într-o groapă imensă pe Drumul Național 15 D. Cu anvelopele tăiate și jantele îndoite, bărbatul s-a dus la Judecătorie și a acționat în instanță Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Vaslui. Surprinzător, chiar a câștigat procesul!

Șoferul Ion Ovidiu Teletin susține că nu a văzut craterul gigantic din carosabil, care i-a avariat autoturismul, și că vinovate sunt autoritățile vasluiene. Incidentul s-a produs pe DN 15 D, la intrarea în municipiul Vaslui, pe sensul de mers dinspre Negreşti. Bărbatul acuză Unitata Administrativ Teritorială că nu a semnalizat în niciun fel porțiunea de asfalt lipsă.

Potrivit adevarul.ro, groapa măsoară un metru în diametru și are o adâncime de aproximativ 20 cm. Nu este de mirare, așadar, că șoferul a făcut pană și a fost nevoit să înlocuiască roata dreaptă-spate cu cea de rezervă. I-ar fi trebuit încă una, totuși, deoarece roata dreaptă-față a fost și ea compromisă. Atât anvelopa, cât și janta.

520 de lei l-au costat reparațiile la service. Conducătorul auto a hotărât să dea în judecată autoritățile locale, nu atât din cauza costurilor pe care le-a suportat, cât pentru a atrage atenția asupra condițiilor rutiere îngrozitoare din zona respectivă.

Consiliul Județean Vaslui a făcut tot posibilul să-i pună bețe-n roate domnului Teletin, subliniind că acesta nu s-a prezentat la Poliție pentru a obține un proces-verbal de constatare a pagubei. Din acest motiv, nu s-ar fi putut trasa o corelație între groapă și pagube.

 

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Surprinzător, chiar și în aceste condiții, Judecătoria i-a dat dreptate lui Ion Ovidiu Teletin. Magistrații consideră că declarațiile martorilor și expertiza realizată sunt suficiente pentru a demonstra legătura cauzală: „Prin probatoriul administrat în faţa instanţei de judecată s-a făcut dovada existenţei faptei ilicite’.

Decizia Curții este ca Unitatea Administrativ-Teritorială Vaslui să acopere costurile reparațiilor mașinii, precum și să achite expertiza de 1.250 RON. Ion Ovidiu Teletin a câștigat lupta, dar Consiliul Județean Vaslui nu renunță la război: a contestat hotărârea.

Pentru a evita pe cât posibil astfel de incidente, șoferii români pot consulta o hartă interactivă a caltiății drumurilor, realizată de Asociația Pro Infrastructură.

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu