Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii. 5 metode eficiente pentru prevenirea avariilor costisitoare

Nu există un moment bun pentru o defecțiune la mașină. Ori de câte ori aceasta se strică, costul reparației e un efort financiar, iar atunci când are loc o avarie mai gravă, bugetul tău poate fi dat complet peste cap. Tocmai de aceea, e foarte important să acționezi acolo unde poți, ca să previi să limitezi defecțiunile mașinii. Din fericire, există mai multe metode prin care poți face asta. Iată cinci dintre cele mai eficiente:

  1. Folosește dispozitive de diagnoză

Primul pas în prevenirea defecțiunilor este prin analiza stării generale de funcționare a automobilului tău. Pentru aceasta, poți folosi un tester de diagnoză auto, care te va ajuta să determini dacă mașina ta funcționează la parametri optimi. Acesta analizează o serie de factori cum ar fi compoziția chimică a gazelor de eșapament, presiunea din pneuri, parametrii de frânare, precum și alte date.

Cu ajutorul unui mic dispozitiv care se conectează la portul OBD al mașinii tale, te vei putea conecta la sistemul auto pentru a detecta și interpreta diferite probleme ale vehiculului. Mai mult decât atât, aceste dispozitive propun și soluții pentru rezolvarea problemelor, astfel că îți va fi mult mai ușor să estimezi costurile de reparații, atunci când te confrunți cu o avarie mai gravă, care te obligă să duci mașina la service.

  1. Verifică vopseaua

Vopseaua mașinii tale joacă un rol esențial în protejarea caroseriei de intemperii. Dacă nu ar fi vopsită, atunci nu ar fi nevoie decât de câteva zile de ploaie pentru ca ea să ruginească. Orice zonă în care stratul protector lipsește este vulnerabilă, pentru că nu este protejată în niciun fel de umezeală, vânt sau temperaturi extreme, iar atunci când apare rugina, aceasta are tendința să se extindă, mărind și mai mult problema. Tocmai de aceea, e important să verifici săptămânal vopseaua mașinii, pentru ca să te siguri că nu există locuri în care aceasta să fie zgâriată sau ciobită și să iei măsuri pentru rezolvarea acestor aspecte.

  1. Verifică pneurile

Pneurile mașinii ar trebui verificate la fiecare două săptămâni, dar presiunea din roți nu e singurul lucru la care ar trebui să fii atent. Ar trebui, de asemenea, să verifici și starea lor. E important să te uiți după tăieturi sau zone tocite, precum și alte aspecte ce pot afecta buna lor funcționare. Bineînțeles, roata de rezervă ar trebui și ea verificată, ca să te asiguri că ai ce să folosești în cazul în care ai făcut pană, dacă va fi nevoie.

  1. Verifică și completează uleiul

Uleiul de motor este foarte important pentru buna funcționare a mașinii. În lipsa acestuia, motorul riscă să se supraîncălzească și să sufere defecțiuni majore, lucru care poate genera costuri de reparații foarte mari. Din fericire, poți evita ușor această problemă, făcându-ți o obișnuință din a verifica nivelul de ulei la fiecare două săptămâni, completând de fiecare dată când este cazul.

  1. Nu supraîncărca mașina

Supraîncărcarea mașinii este o problemă foarte comună, în special pentru cei care se pregătesc pentru călătorii mai lungi. Fie că e vorba de bagaje sau articole sportive, fie de alimente și băuturi, fiecare lucru pe care îl adaugi crește greutatea pe care aceasta trebuie să o transporte. Conform Car from Japan, asta este o greșeală care va duce în mod inevitabil la o performanță scăzută a automobilului tău, ba chiar la stricarea acestuia. Tocmai de aceea, ar trebui să încerci mereu să menții greutatea pe care o transporți în limite rezonabile. Astfel, te vei bucura de o performanță mai bună a vehiculului tău și vei evita defecțiuni costisitoare.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material realizat in colaborare cu Glowmania

Adaugă un comentariu