Fabricile Ford vor extinde utilizarea unui exoschelet bionic

Ford a dezvoltat un exoschelet bionic în urmă cu un an, pe care l-a numit EksoVest. De atunci, americanii l-au testat în două fabrici din Michigan.

De ce înlocuiește Mercedes roboții cu oameni?

Remarcabil! 100.000 de B-Max produse la Craiova

Uzina Vehicule Dacia a produs 5 milioane de automobile

După un an de succes cu ajutorul bionic pentru muncitorii de pe linia de producție, Ford a decis să introducă la nivel global noul dispozitiv. Acesta este făcut special pentru a reduce nivelul de oboseală resimțit de angajații care lucrează pe linie și pentru a reduce riscul de accidentare al acestora.

Practic, exoscheletul bionic îi ajută pe muncitori să ridice obiecte și să execute mișcări repetitive cu ușurință, chiar dacă au în mâini obiecte mai grele. Exoscheletul bionic folosit de Ford este dezvoltat împreună cu Ekso Bionics.

Dispozitivul este util și când angajații trebuie să folosească unelte electrice. Procesul de producție implică diferite aparate de greutate moderată, dar folosirea repetitivă a acestora sau ridicarea lor în anumite poziții duce la creșterea riscului de accidentare și la epuizarea rapidă a angajaților.

Exoscheletul bionic de la Ford este purtat ca o vestă, iar angajații care l-au folosit deja spun că nu ar mai ridica niciun obiect deasupra capului fără acesta. Tehnologia cea nouă va fi implementată în 15 fabrici Ford din șapte țări.

Fiecare uzină Ford din Statele Unite ale Americii și Canada are deja exoscheletul bionic EksoVest. Urmează fabricile din Asia Pacific, Europa și America de Sud. În funcție de configurația uzinei și sarcinile care le revin angajaților va fi determinată și împărțirea vestei bionice între muncitorii Ford.

Ford România face pregătiri pentru deschiderea unei fabrici de subansamble

Noul Ford Focus are un sistem care detectează gropile

Ford va plăti despăgubiri clienţilor din SUA afectaţi de scandalul Takata

Final de legendă: Producția lui Dodge Viper se va încheia pe 31 august

    honoriuc says:

    Este adevarat ca Romania nu primeste nimic din profitul exportat actualmente de Grupul Renault si nici macar nu il impoziteaza? Suntem colonie franceza, caci cele din Africa au obtinut independenta de mult?

Adaugă un comentariu