Facelift pentru BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer

La prima vedere, cea mai evidentă caracteristică de identificare a noilor BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer este grila radiatorului semnificativ mai mare, care le oferă prezenţă semnificativ mai mare şi putere expresivă.

Spoilerul faţă este dominat de o priză de aer mare, finisată în negru, care este divizată în trei secţiuni şi al cărei efect este accentuarea lăţimii automobilului. Noile proiectoare de ceaţă LED opţionale au fost încorporate în prizele de aer exterioare (nu şi la modelele PHEV). Farurile – în aranjamentul circular dublu familiar – sunt disponibile şi ele cu opţiunea de tehnologie LED sau LED adaptivă cu fază lungă antiorbire. La spate, ţevile de eşapament ale evacuării au acum o secţiune transversală mai mare, de 90 de milimetri. Acum, în urma actualizării modelului, toate modelele cu motorizare cu patru cilindri au două ţevi de eşapament.

Designul BMW Seria 2 Active Tourer/BMW Seria 2 Gran Tourer vine cu o prezenţă mai puternică atunci când este ales noul pachet M Sport. În acest caz, spoilerul faţă cu design dinamic este alcătuit din trei secţiuni, cu inserţii negre lucioase care încadrează prizele de aer exterioare. Difuzorul spate oferă un design distinctiv, cu o inserţie în Dark Shadow care accentuează lăţimea automobilului.

Sunt disponibile 13 culori pentru exteriorul BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer – două dintre acestea sunt nemetalizate (Alpine White şi Black), iar 11 sunt metalizate. Culorile Sunset Orange şi Jucaro Beige sunt noi, în timp ce finisajul Estoril Blue este rezervat modelelor echipate cu pachetul M Sport. Totodată, şase designuri de jante au fost adăugate gamei de jante din aliaj uşor, care acum au dimensiuni cuprinse între 16 şi 19 ţoli (jantele de 19 ţoli sunt disponibile ca accesoriu special din luna iulie 2018).

Odată cu actualizarea modelului, automobilele echipate cu transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, sau cu Steptronic cu opt trepte beneficiată de noul selector de viteze electronic. Iar scaunele sunt acum mult mai confortabile datorită şezutului lărgit pentru scaunul standard şi materialelor noi de tapiţerie pentru scaunele din faţă. În total, 24 de combinaţii sunt disponibile pentru capacele scaunelor, inclusiv stofă, stofă/Sensatec, piele Alcantara şi Dakota.

Noutăţi în selecţie sunt combinaţiile de tapiţerie stofă/Sensatec cu accente gri sau portocalii (Sport Line), precum şi scaunele acoperite cu piele Dakota în nuanţă Mocha. Benzile decorative pentru interior din aluminiu, Fineline sau finisajele decorative în negru lucios, cu benzi de accent în Chrome, oferă o varietate de alte opţiuni de personalizare. Pe lângă specificaţiile de bază, clienţii pot alege şi variantele pachetelor Luxury Line, Sport Line şi M Sport.

Din vara anului 2017, cea mai recentă generaţie de motoare diesel şi pe benzină a fost inclusă treptat în întregul portofoliu de modele al BMW Group şi va fi disponibilă şi pentru BMW Seria 2 Active Tourer/Gran Tourer din martie 2018. Noile motoare deschid drumul pentru reduceri de până la 5% ale consumului şi emisiilor, în timp ce puterea este crescută cu până la 5 kW/7 CP, iar cuplul motor cu până la 10 Nm.

Adaugă un comentariu