Facelift pentru Hyundai Bayon, SUV-ul de clasă mică propus în oferta europeană a mărcii ca alternativă la Kona.

Retușurile estetice aduse seriei Hyundai Bayon au darul de a-i conferi o înfățișare și mai futuristă decât cea pe care o știam. La prima vedere se remarcă bagheta luminoasă de la baza capotei și o notă generală în plus de incisivitate. De asemenea, noile modele de jante având diametre de 16 și 17 inchi vor atrage atenția.

Inedit: până să fie lansat noul Hyundai Kona (lungime de 4215 mm), seriile Hyundai Bayon și Hyundai Kona aveau aceeași lungime, de 4180 mm. Din fericire, acest moment a fost depășit, alegerea de către clienți între cele două modele fiind acum înlesnită prin diferențierea clară a dimensiunlor.

Pentru noul Hyundai Bayon sunt disponibile în total nouă culori pentru caroseriee, dintre care patru sunt noi: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic și Vibrant Blue Pearl. Opțional, un pavilion nuanță în Phantom Black este disponibil pentru tratarea caroseriei în două nuanțe.

Hyundai Bayon vine cu noutăți și în privința tehnologiei avansate de conectivitate. Bordul său digital de ultimă generație și funcțiile de top pentru infotainment au fost îperfecționate datorită introducerii actualizărilor Over-the-Air (OTA).

Clienții beneficiază acum de un un ecran de navigare audio-vizual (AVN) cu diagonana de 10,25 inchi în dotarea standard. Noul Hyundai Bayon continuă să ofere funcții care erau deja apreciate în versiunea anterioară, cum ar fi tabloul digital al instrumentelor, opțional configurabil, cu diagonală de 10,25 inchi, oferind grafică diferită în funcție de modul de conducere, softuri Apple CarPlay și Android Auto, încărcare wireless pentru smartphone și cea mai recentă actualizare pentru Bluelink.

Două porturi USB-C – unul în față și unul în spate – facilitează conectarea simultană a dispozitivelor de ultimă generație. Portul USB-A frontal asigură, de asemenea, transferul de date, permițând pasagerilor să își conecteze telefonul la sistemul de infotainment al vehiculului. Un sistem audio premium Bose completează pachetul, promițând o experiență auditivă de înaltă calitate datorită celor opt difuzoare, inclusiv un subwoofer.

O serie de funcții de conducere semi-autonomă îl diferențiază pe noul Hyundai Bayon de concurenții săi. Funcția pentru menținerea benzii de rulare (LFA) funcționează pentru a păstra vehiculul centrat pe banda sa. Asistentul pentru evitarea coliziunilor frontale (FCA) emite mai întâi o alarmă, apoi, dacă este necesar, acţionează frânele pentru a preveni producerea unei coliziuni. Această facilitate include detectarea mașinilor, pietonilor și bicicliștilor, precum și monitorizarea virajelor la intersecție, putând acționa frânele pentru a preveni o coliziune cu o mașină care se apropie pe o traiectorie convergentă atunci când virați într-o intersecție. O altă caracteristică avansată, Controlul de Croazieră Inteligent bazat pe Navigație (NSCC), utilizează datele din sistemul de navigație al vehiculului pentru a regla viteza în mod autonom atunci când conduceți pe drumuri interurbane sau autostrăzi.

În privința funcțiilor deja cunoscute de asistare a conducerii, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) folosește mai mulți senzori poziționați în jurul mașinii pentru a monitoriza câmpul din spate și, dacă este detectat un alt vehicul, o alertă vizuală apare pe oglinzile exterioare. Acolo unde este necesar, BCA acționează asupra frânei diferențiale pentru a evita o coliziune sau pentru a reduce deteriorarea impactului. Avertizarea atenției șoferului (DAW) analizează tiparele de conducere pentru a ajuta la detectarea somnolenței sau a lipsei de concentrare la conducere. Acest sistem funcționează în tandem cu Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), care avertizează șoferul atunci când vehiculul din față începe să avanseze.

Hyundai Bayon dispune acum de eCall de a doua generație bazat pe rețeaua 4G, care alertează automat serviciile de urgență dacă airbagurile vehiculului sunt declanșate în caz de accident. Alternativ, pasagerii pot activa și ei această funcție prin apăsarea unui buton.

taguri
Adaugă un comentariu