Ferrari a construit la un moment dat mașini de poliție. Așa s-a născut o legendă

La un moment dat, Poliția din Roma a ajuns să piardă teren în fața răufăcătorilor, așa că a apelat la Ferrari pentru a construi o autospecială.

Citește și:

Unde poți merge cu mașina și ce completezi în declarație

Povestea din spatele acestui Ferrari 250 GTE de poliție este la fel de romantică precum mașina în sine. Poliția din Roma se confrunta cu o mică problemă: nu putea să țină pasul cu răufăcătorii.

În vremurile în care comunicarea era anevoioasă, o mașină rapidă era un atu foarte (dacă nu chiar cel mai) important, iar mașinile băieților răi deveniseră net superioare Alfelor 1900 sau Giulia din flota poliției.

Așa că, în urma unei solicitări la nivel înalt, președintele Italiei vorbește cu Enzo Ferrari pentru a echipa două mașini de-ale sale cu echipamente specifice mașinilor de poliție. Ferrari se conformează. Așa a apărut acest 250 GTE special.

Au fost livrate două unități, însă una dintre ele și-a găsit sfârșitul la câteva săptămâni după ce a părăsit porțile fabricii — cu toate că polițiștii au fost chemați la sesiuni de training pe circuit, alături de experții Ferrari, înainte să opereze pe aceste mașini performante.

250 GTE are sub capotă un V12 de 3,0 litri, cu 235 CP și 245 Nm, resurse care îi confereau un sprint 0-100 km/h de circa 8 secunde, și o viteză maximă de peste 230 km/h. Unele surse spun că ar fi atins chiar 250 km/h. Era, fără îndoială, o mașină pe care nu ți-o doreai pe urmele tale.

Celălalt Ferrari de poliție i-a fost înmânat lui Armando Spatafora, o legendă a poliției italiene. Acesta a făcut echipă bună cu 250 GTE timp de 6 ani. Legenda spune că mai nimeni nu-i scăpa lui Spatafora și Ferrari-ului său.

După încheierea carierei în cadrul Poliției, 250 GTE a fost plimbat între colecționari și se alfă (în continuare) într-o formă impecabilă. Și se pare că își caută cumpărător. Nu știm care este prețul cerut pe el, însă ecuația Ferrari clasic + unicat este rareori una accesibilă ca preț.

Adaugă un comentariu