Ferrari face un recall pentru 2.600 de exemplare

Ferrari a anunțat că va rechema în service 2.600 de exemplare pentru rezolvarea unei probleme de la nivelul airbag-ului pasagerului din dreapta. Conform declarației, modelele afectate de recall sunt: 458 Italia, 458 Speciale, California T, F12 Berlinetta, FF și LaFerrari.

Cele 2.600 de supercar-uri au fost produse în perioada 19 decembrie 2014 – 29 aprilie 2015, iar airbagurile au fost furnizate tot de Takata, producătorul japonez care a reușit contraperformanța de a genera unul dintre cele mai mari recall-uri din istorie.

Conform producătorului din Maranello, airbag-ul instalat în dreptul pasagerului a fost poziționat greșit. În combinație cu modul eronat de lipire a carcasei, există șansa ca airbag-ul să se autodeclanșeze. În plus, mișcarea acestuia va fi una de rotație, ceea ce poate duce la rănirea gravă.

În urma depistării acestei probleme, Ferrari a acuzat compania Takata pentru erorile de neconformitate și a emis comunicatul de rechemare în service. După cum este și normal, toate mașinile afectate vor fi reparate fără costuri adiționale.

Via | CarAndDriver

Adaugă un comentariu