Ferrari Purosangue va debuta oficial în toamnă cu doisprezece cilindri sub capotă

Cel mai așteptat model Ferrari din istoria recentă a primit oficial o dată de lansare: septembrie 2022. Mai mult decât atât, a fost confirmat oficial aspectul privind motorizarea de vârf a primului SUV din Maranello.

După Porsche, Lamborghini și Aston Martin, Ferrari se pregătește intens pentru lansarea primului SUV din portofoliu. Chiar și așa, însuși președintele Ferrari Benedetta Vigna ne anunță că Purosangue nu a fost dezvoltat pentru a rula și în afara asfaltului. “Atunci când te gândești la un SUV, vizualizezi un vehicul de mari dimensiuni. Purosangue este o mașină sport, iar acest aspect se vede cel mai bine din spatele volanului”.

În orice caz, nu suntem de părere că viitorii clienți ar fi avut de gând să iasă la off-road cu Purosangue, aceștia având, probabil, un garaj format din mai multe vehicule. Mai interesați vor fi să afle că noul model Ferrari va beneficia de un propulsor V12 aspirat.

După ce Lamborghini Urus a depășit borna cu numărul 20.000, oficialii Ferrari au declarat că nu își doresc ca Purosangue să devină cel mai popular model din gamă, aceștia estimând că vânzările SUV-ului vor reprezenta maximum 20% din total.

Adaugă un comentariu