Ferrari Sergio by Pininfarina, prezentat la Geneva cu casa închisă

Pininfarina își celebrează cea de-a 85-a aniversare printr-un model fabulos, realizat pe baza lui Ferrari 458 Spider.

Ferrari Sergio Pininfarina (4)

Denumit Ferrari Sergio, acest model este un tribut adus legendarului designer Sergio Pininfarina. Mașina expusă în cadrul Salonului Auto de la Geneva este prima dintr-o serie redusă de șase exemplare. Designul este schimbat radical comparativ cu cel al unui Ferrari de serie, având o zonă frontală mai plată, cu blocuri optice care se prelungesc către interior. Jantele sunt și ele special realizate pentru Ferrari Sergio.

Ferrari Sergio Pininfarina (3)

În cazul modelului expus s-a optat pentru o cromatică în două nuanțe, negru-galben, care se continuă și în habitaclu. Acesta nu se diferențiază prea mult de cel al lui 458 Spider, dispunând de scaune sport îmbrăcate în Alcantara, cu cusături contrastante, inserții din fibră de carbon pe planșa de bord, alături de o emblemă cu inscripția „Sergio’.

Ferrari Sergio Pininfarina (9)

Puterea vine de la un motor V8 de 4,5 litri, capabil de 605 CP, care poate propulsa excusivistul roadster până la 100 km/h în numai 3 secunde.

Ferrari Sergio Pininfarina (10)

Chiar dacă aceasta este prima apariție oficială a lui Ferrari Sergio, Pininfarina a anunțat că toate cele șase exemplare ale seriei au fost deja vândute, la un preț care va rămâne deocamdată secret.

 

Adaugă un comentariu