Fiat 500 sărbătorește venerabila vârstă de 60 de ani

Prezentarea modelului Fiat 60th Anniversary la Salonul Auto de la Geneva a demarat sărbătoarea celor 60 de ani de când a început producţia Fiat 500. Cu aproape șase milioane de unități vândute începând cu anul 1957 modelul Fiat 500 a devenit un reper al industriei auto. 

Fiat 60th Anniversary va fi disponibilîn doar 560 de exemplare, fiecare cu propriul certificat de autenticitate. Designul ediției 60th Anniversary aduce tribut începutului prin planșa de bord din vinil, vișinie de această dată, logo-ul vintage de pe laterale, precum și prin elementele cromate de pe capotă și carcasele oglinzilor.

Disponibil exclusiv versiune cabrio, seria 60th Anniversary are caroseria vopsită în două nuanțe care formează paleta Dolcevita: Bianco tristratto și Avorio pastello. Elemente în gri și vișiniu animează combinația cromatică pastelată. Logo-ul originar 500 conține logo-ul aniversar, format din cifrele 6 și 0. Această siglă exclusivistă este poziționată pe stâlpii mașinii și se regăsește și la nivelul plăcuței care indică numărul produsului din seria limitată.

Pe lângă ediția 60th Anniversary, Fiat a lansat şi o nouă serie specială denumită Anniversario.  Această ediţie este disponibilă în culorile verde și portocaliu, tribut al primelor nuanțe în care avea să fie cunoscut și iubit de clienții anilor 50-‘60. Interpretarea contemporană a detaliilor stilistice de pe Fiat 500 Anniversario este disponibilă atât pentru versiunea normală, cât și Cabrio.

Fiat 500 Anniversario

Detaliile de inspirație clasică de pe ediția Anniversario se regăsesc la nivelul elementelor cromate de pe capotă, al carcasele oglinzilor laterale, al logo-ului vintage, și al jantelor de 16 inchi restilizate după cele originale. La interior, amprenta design-ului de inspirație 60 este vizibilă la nivelul tapițeriei în dungi a scaunelor, a logo-ului 500 brodat și a culorilor de pe planșa de bord. În funcție de versiunea aleasă, te poți bucura de viață în caroseriile de culoare Verde Riviera sau Arancio Sicilia, atât de evocative pentru perioada Dolce Vita.

Fiat 500 Anniversario și Fiat 500 60th Anniversary sunt dotate cu cele mai noi tehnologii disponibile. Clienții pot opta pentru pachetul Uconnect Link Plus, cu ecran TFT de 7 inch pentru instrumentarul de bord și sistem multimedia Uconnect de 7 inch cu radio HD Live, pregătire pentru Apple Car Play și Android Auto și navigație integartă TomTom. Fiat 500 60th Anniversary va fi disponibil în România începând cu toamna acestui an.

Adaugă un comentariu