Ford a aratat noul Focus in America (video)

Designul noului model urmeaza stilul kinetic, deja intalnit in cazul fratelui mai mic, Fiesta. Ford informeaza ca formele lui Focus sugereaza putere si dinamism, atat pentru exterior, cat si in interior.

Liniile caroseriei noului Focus au fost dezvoltate in centrul de design Merkenich, din Germania.

Din fotografiile oficiale, putem observa ca viitoarea generatie Ford Focus va propune inca de la inceput doua versiuni de caroserie: hatchback cu cinci usi si berlina.

Ford anunta pentru noul Focus un nou sustem multimedia – My Ford, care include comenzi vocale si butoane intuitive pentru conectarea aparatelor audio la instalatia automobilului, pentru personalizarea informatiilor oferite de catre automobil, dar si pentru entertainment: Bluetooth, telefon mobil sau PDA.

Platforma tehnica a noului Ford Focus, prezentata la Salonul Auto de la Detroit, este complet noua si va inlocui treptat actuala platforma din segmentul C. Utilizand aceasta noua platforma tehnica, Ford spera sa ajunga in 2012 la peste 2 milionane de automobile produse.

Viitorul model Focus va ajunge in Europa, probabil, cu cateva modificari legate de design. Noul model este primul produs in mai multe uzine din intreaga lume: SUA, Germania, Spania, Rusia, iar din 2012, China.

Adaugă un comentariu