Ford celebrează 400.000 de motoare EcoBoost produse la Craiova

Ford a anunțat că a fabricat 400.000 de motoare EcoBoost în cadrul uzinei de la Craiova. Unitatea aniversară este un propulsor de 1,0 litri și 125 CP care a ajuns la uzina Ford din Saarlouis (Germania) pentru a echipa un Focus Titanium Deep Impact Blue, în 5 uși.

Ford a demarat producția de motoare de la uzina din Craiova în luna mai 2012. Prima unitate care a părăsit poarta facilității din Bănie a fost cea de 1,0 litri. În aprilie 2013, Ford aduce pe linia de asamblare și motorul de 1,5 litri.

Conform oficialilor Ford România, în prezent, la uzina din Craiova sunt fabricate aproximativ 700 de motoare pe zi, iar unitățile merg de aici către facilitățile din Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda.

ford craiova ecoboost

Suntem foarte mândri de această realizare a fabricii de la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2′, a declarat John Oldham, șeful Secției de Producție Motoare de la Ford Craiova.

Pentru a celebra cum se cuvine cele 400.000 de motoare produse, Ford Craiova împreună cu Simone Tempestini au realizat un film special, inspirat de faimoasa serie Gymkhana.

Adaugă un comentariu