Ford Ecosport: Cum va arăta SUV-ul produs la Craiova?

Ford Ecosport va intra în producție la Craiova din toamna anului viitor. Modelul care se va produce la Craiova va fi o versiune puternic modificată a modelului actual, care pune accent pe design și calitate. Auto Bild a văzut primele fotografii cu viitorul model și a aflat informații în exclusivitate.

Din punct de vedere al designului, viitorul Ecosport va prelua noua imagine de familie a SUV-urilor Ford comercializate în Europa, introdusă de Edge și adoptată de Kuga odată cu faceliftul din această toamnă. Spoilerul față îl face pe viitorul Ecosport să arate ca un Edge în miniatură. Accentul este pus pe dinamică, dar și pe personalizarea extensivă, Ecosport fiind propunerea Ford pentru generația tânără, așa numiții „Millenials. Imaginile văzute de noi arată un acoperiș contrastant. Culoarea acestuia va putea fi, cel mai probabil, personalizată. În partea din spate, viitorul Ecosport renunță la roata de rezervă portantă, ceea ce lasă mai multă libertate designerilor. Stilistic, spatele lui Ecosport se apropie ușor de cel al lui Kuga.

Citește și: Ford EcoSport care va fi produs la Craiova din 2017 va fi un model nou. Alte modele ar putea fi introduse în fabricație ulterior

Ford Ecosport

Dacă exteriorul lasă încă impresia unui facelift (chiar dacă unul consistent), în interior germanii au realizat o revoluție. Planșa de bord rustică și plină de butoane, preluată de la Fiesta dinainte de facelift, este istorie. În locul acesteia vom vedea un bord elegant și mult mai funcțional, dar și o alegere a materialelor mult mai inspirată. Ecranul sistemului multimedia SYNC va fi flotant, poziționat la o înălțime optimă. Conectivitatea cu telefonul mobil este un punct central. Două niveluri de echipare vor fi disponibile, cel superior fiind denumit Sport. Acesta va dispune de un volan aplatizat în partea inferioară și de cusături în culoare contrastantă pentru scaune și volan.

Ford va investi 200 de milioane de euro la Craiova pentru introducerea în fabricație a viitorului model. Uzina de la Craiova are nevoie urgentă de un model de succes, vânzările lui B-Max fiind sub așteptări ca urmare a reorientării clienților către segmentul SUV-urilor. În acest context, integrarea lui Ecosport poate fi o decizie salutară.

În viitorul apropiat, Ford ar putea introduce două noi modele în gama sa de vehicule recreaționale. Acestea nu vor fi neapărat SUV-uri. Este posibil să vedem în curând o versiune Alltrack a lui Mondeo, dar și o reorientare a lui C-Max către segmentul SUV, similar cu ceea ce face Opel cu viitoarea Zafira, respectiv Peugeot cu noul 3008.