A fost reluat lucrul la pasajul Nicolae Grigorescu după 2 ani de blocaj

Primăria Capitalei a reluat lucrările la pasajul suprateran Nicolae Grigorescu, după aproximativ 2 ani de blocaj.

Pasajul este realizat în proporție de 90% încă din 2018, dar nu a putut fi terminat din cauza cablurilor de înaltă tensiune care treceau pe deasupra și era nevoie să fie înălțate.

După ani de blocaj, în sfârșit firele au fost mutate, iar constructorul s-a apucat de lucrări și poate termina rampa pasajului dinspre Sălăjan.

Marius Coaje, consilierul primarului general pe probleme de infrastructură, a declarat pentru HotNews.ro că termenul asumat de constructor pentru finalizarea lucrării este de 3 luni, respectiv luna iulie 2020.

Pasajul face parte din străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu care constă în lărgirea B-dului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri și lărgirea trotuarelor la 5 metri, construirea unui pasaj peste Dâmbovița.

Circulația pe sub pod a fost deschisă în 2019. Tot în 2019, municipalitatea a pus și stâlpi de iluminat pe noua arteră și a amenajat stații pentru transportul public, lucrări care nu erau prevăzute în contractul inițial.

Proiectul a fost început în martie 2010 și trebuia încheiat la sfârșitul anului 2012.

Sursa: hotnews.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare