Frankfurt – Citroën Cactus (video)

Francezii de la Citroen ne-au obisnuit mereu cu modele inedite, iar la Salonul auto de la Frankfurt conceptul Cactus nu face exceptie. Acesta deschide linia de design pentru modelele viitoare ale marcii, cu linii ce creeaza o armonie intre distinct si pragmatic, propune o ofera foarte buna de confort pentru toti pasagerii si tehnologii simple si eficiente.

Desi este catalogat ca un hatchback compact (4,21 m lungime) silueta ne aduce mai repede cu gandul la un crossover compact, in special pentru ca garda la sol este de 21 cm. Luninile de zi, dar si stopurile spate folosesc tehnologie LED de ultima generatie pentru a crea o semnatura luminoasa. Cele mai originale repere ale lui Cactus se numesc Airbumps, regasite pe lateralele masinii si pe spoilere. Acestea au rol pentru a sublinia designul, dar si de protectie la impact redus.

Cactus utilizeaza un sistem de propulsie denumit Hibrid Air care combina aerul comprimat cu un motor pe benzina pentru a obtine un consum de doar 3 l/100 km. Mai multe detalii tehnice despre acest sistem nu sunt inca disponibile.

 

http://youtu.be/fr–Ii963hI

 

Adaugă un comentariu