Povestea incredibilă a femeii care și-a „furat” înapoi mașina de la hoți

vezi galeria foto

În mod normal, când descoperi că mașina ți-a fost furată, contactezi Poliția și îi lași pe oamenii legii să se ocupe de caz, în speranța că îți vor recupera vehiculul înainte ca acesta să fie exportat sau dezmembrat. O femeie din Kansas City, Missouri (SUA) nu a avut răbdare să lase sarcina în mâinile autorităților, așa că i-a „vânat’ pe hoți de una singură și a reușit să își „fure’ înapoi mașina, chiar de sub nasul lor!


În seara de 9 iulie, Danielle Reno a plecat cu mașina în oraș pentru a-și lua fata de la un magazin și a o conduce înapoi acasă. La numai câteva secunde după ce a coborât din Toyota 4Runner pentru a se întâlni cu fiica, femeia a văzut cum trei persoane se urcă în mașina ei și dispar instantaneu.

Danielle a apucat să-i zărească pe hoți – două femei și un bărbat -, astfel că le-a putut oferi detalii precise polițiștilor, dar și internauților, cărora le-a cerut ajutor în Social Media.


Proprietara își lăsase telefonul mobil și cardurile de debit în mașină, așa că a putut începe pe cont propriu munca de detectiv. Descoperind că infractorii chiar îi foloseau cardurile pentru a cumpăra alcool, tutun și combustibil, Danielle Reno a pornit pe urmele lor, însoțită de sora ei.

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Sosite la o benzinărie de unde hoții tocmai alimentaseră folosind un card de debit furat, femeile au aflat de la un angajat următoarea destinație a infractorilor: aceștia fuseseră auziți spunând că vor merge la un restaurant Applebees.


Fiind vorba despre o franciză, în zonă existau mai multe filiale unde aceștia se puteau îndrepta. Pentru a-și spori șansele de succes, Danielle și sora ei s-au despărțit, fiecare vizitând câte un restaurant diferit. Din păcate, nu au avut noroc.

„Detectivul’ însă nu era pregătit să renunțe, fiind atât de aproape de a-și recupera Toyota 4Runner. A mers într-un al treilea restaurant Applebees din apropiere, unde chiar a avut norocul să-i găsească pe hoți.


Înarmată cu cheia de rezervă a mașinii, Danielle și-a găsit autoturismul în parcarea localului și s-a urcat la volan, gonind cât mai departe posibil. Înainte să sune la poliție pentru a anunța poziția hoților, femeia și-a făcut timp să posteze pe Facebook un video în care povestește ceea ce tocmai se întâmplase. Da, a filmat în timp ce conducea, lucru total nerecomandat.

Ulterior, polițiștii i-au arestat pe cei trei infractori când aceștia intenționau să facă alte cumpărături la un magazin, folosind același card de debit furat de la Danielle. Proprietara mașinii a asistat la întreaga intervenție, confirmând oamenilor legii că au prins pe cine trebuie.


Din câte povestește „eroina’, cei care i-au furat mașina au transformat-o în cocină, habitaclul fiind plin de gunoaie și chiar de fluide corporale. Aceasta refuză să o mai conducă vreodată, iar acum așteaptă ca firma de asigurări auto să o despăgubească.

Subliniem faptul că, deși americanca și-a îndeplinit cu succes misiunea periculoasă, astfel de situații ar trebui lăsate în grija autorităților. Nimeni nu a fost rănit, dar acest lucru s-ar fi putut întâmpla, cu siguranță.

 

 

Sursa foto: Wikimedia Commons

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE