Gabriela Firea renunță la taxa Oxigen

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat marți că renunță la vinieta Oxigen și la interdicțiile de acces în centru.  Primarul a luat această decizie după ce a analizat comentariile de pe Facebook.

Sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% împotriva introducerii taxei, și circa 2,5 milioane de vizualizări.

Pentru ca decizia sa fie implementată, ea trebuie validată de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea. Bucureștenii care au achiziționat deja vinieta își vor primi banii înapoi.

‘Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie și decizia este că renunț la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunța. Nu abandonez proiectul Oxigen fiindcă el cuprinde mai multe proiecte, plantarea de copaci, achiziționarea de mașini mai puțin poluante, piste de biciclete, verificarea șantierelor poluante, străzi, poduri pasaje. Circa 1600 de bucureșteni au achiziționat vinieta, în total 76.000 de euro, toți își vor primi banii înapoi’, a declarat Gabriela Firea.
Primarul a declarat că rezultatele sondajului organizat pe pagina de Facebook sunt foarte clare, cetățenii nu sunt de acord cu taxa și restricțiile.
Sursa: hotnews.ro
taguri
Adaugă un comentariu