Toată lumea bună e la Goodwood: “Cielo”, Grecale și Beckham

SUV-ul Maserati Grecale își face debutul dinamic în Marea Britanie, la cea de-a 28-a ediție a Festivalului Vitezei, de la Goodwood, abordând celebra cursă de hill climb la categoria First Glance Run. În timpul renumitului eveniment de patru zile – care se desfășoară la Goodwood, West Sussex, în perioada 23 – 26 iunie 2022, Maserati Grecale este pus la încercare pe traseul de 1,16-mile.

Invitatul special al mărcii cu Trident este David Beckham, Ambasadorul Global al Mărcii Maserati. Figură emblematică a sportului mondial, filantropist, om de afaceri și pionier al stilului, Beckham a ajuns la acest eveniment major la bordul unui model Grecale, versiunea GT. Parteneri din 2021, Maserati și Beckham sunt însuflețiți de aceeași pasiune.

Noul Maserati Grecale este disponibil în trei versiuni: GT, propulsată de un motor mild hybrid cu patru cilindri, capabil să dezvolte 300 CP; Modena, cu un motor mild hybrid de 330 CP; și Trofeo, propulsată de un V6 cu 530 CP, bazat pe motorul lui MC20 Nettuno. Versiunea Trofeo este care își etalează expertiza de conducere în fața spectatorilor în cursa de hill climb.

Modelul MC20, care la rândul său și-a făcut debutul dinamic în Marea Britanie la ediția de anul trecut a Festivalului Vitezei, evoluează și el pe traseul de hill climb, fiind însoțit de cel mai recent model al gamei, noul Maserati MC20 Cielo spyder. Lansat în mai 2022, MC20 Cielo cântărește cu numai 65kg mai mult decât coupé-ul și are un plafon din sticlă inovativ, retractabil. Sticla electrocromă inteligentă de ultimă generație poate fi transformată instantaneu din transparentă în opacă, la atingerea unui buton de pe display-ul central, datorită tehnologiei Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC).

Plafonul este de asemenea cel mai bun din clasă în ceea ce privește izolația termică și viteza de deschidere și de închidere, de numai 12 secunde. Ambele modele sunt asociate cu puternicul motor V6 derivat din Formula 1. Mașina realizează sprintul 0-100 km/h în aproximativ 3.0 secunde.

Pe tot parcursul Festivalului, MC20 și Grecale, în versiunea Trofeo, vor încânta spectatorii de două ori pe zi la Goodwood hill climb și vor fi expuse în Supercar Paddock, respectiv First Glance Paddock.

Adaugă un comentariu