Great Wall Motor vrea să cumpere Jeep

Great Wall Motor vrea să cumpere Jeep şi această ştire îi strică planurile CEO-ul Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne, care ar fi vrut să vândă mai multe brand-uri la pachet din portofoliul grupului.

O ştire de săptămâna trecută dădea drept sigur faptul că Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a primit o ofertă din partea unor investitori din China pentru preluarea brandurilor Chrysler, Dodge, Jeep, Ram şi Fiat.

Se specula la momentul respectiv ca ar fi fost vorba despre una dintre firmele chineze Dongfeng Motor, Great Wall, Zhejiang Geely Holding Group sau Guangzhou Automobile Group. Conform informaţiilor publicate de autonews.com Sergio Marchionne, CEO-ul FCA, a refuzat deocamdată oferta care nu s-ar fi ridicat la aşteptările financiare iniţiale.

Povestea Daciei Deceneu, mașina îndrăgită de Nicolae Ceaușescu, interzisă de Elena: Nicule, nu e nici cal, nici măgar’

Ce înseamnă acest simbol de pe mașini! Nu te-ai fi gândit la așa ceva

Greșeala pe care toți șoferii o fac

A oprit să ajute o tânără cu mașina, dar a avut parte de o surpriză neplăcută! A chemat urgent poliția!

Se pare însă că Marchionne a primit o ofertă serioasă doar pentru preluarea Jeep. Compania care a făcut această ofertă este Great Wall Motor şi informaţia a fost confirmată chiar de CEO-ul Wang Fengying pentru autonews.com.

Jeep este cel mai puternic brand deţinut de Fiat Chrysler Automobiles şi în luna aprilie a acestui an Sergio Marchionne declara că analizează posibilitate ca celebrul brand să devină o companie independentă de grupul FCA.

Deşi CEO-ul Great Wall Motor ,Wang Fengying, a declarat că au fost demarate discuţiile pentru achiziţia Jeep, până la acest moment grupul  Fiat Chrysler Automobiles nu a oferit niciun comentariu pe această temă.

Ofensiva chineză în industria auto începe deja să provoace îngrijorare în mediile de afaceri din Europa şi SUA. În portofoliul investitorilor din China se află Volvo, Pirelli, Kuka şi Takata.

Adaugă un comentariu