Povestea Daciei Deceneu, mașina îndrăgită de Nicolae Ceaușescu, interzisă de Elena: “Nicule, nu e nici cal, nici măgar”

În anul 1987, în colaborare cu Uzina Dacia, au fost produse 14 unităţi ale modelului ARO 12. Nicolae Ceauşescu a fost impresionat de felul în care urma să arate automobilul şi-a dat acordul să-l testeze chiar la București.

ARO 12 sau Dacia 4X4 sau Dacia Deceneu a fost produs în ediţie limitată pentru MApN. Automobilul a fost realizat pe un şasiu de Aro 10, cutie de viteze de Aro 10 şi caroserie de Dacia 1310 Break. Motorul era în 3 pistoane diesel şi tracţiune 4×4.

Povestea accidentului în care NICU CEAUȘESCU A OMORÂT O FEMEIE! Totul a fost MUȘAMALIZAT!

Ce înseamnă acest simbol de pe mașini! Nu te-ai fi gândit la așa ceva

Greșeala pe care toți șoferii o fac

MARE ATENȚIE! Nimeni nu-ți spune asta despre MAȘINILE DIN GERMANIA!

Dictatorul Nicolae Ceauşescu a fost primul care a testat această maşină. La vremea respectivă testele s-au făcut chiar în curtea Sălii Palatului din Bucureşti, după ce au fost aduse mai multe exemplare la reşedinţa din Bucureşti şi Snagov.

Din păcate, zvonurile spun că deși Nicolae Ceaușescu a fost încântat de idee, Elena Ceauşescu însă nu şi-a dat acordul cu privire la producerea pe scară largă a modelului. “Nicule, mașina asta nu e nici cal, nic măgar!”, ar fi tunat tovarășa.

Cine a fost Deceneu?

Deceneu a fost un filosof, astronom, sfătuitor al lui Burebista (70 î.e.n. – 44 î.e.n.), rege dac între 44 î.e.n. – 27 î.e.n. Înaintea lui, în cadrul oficiului de mare preot, înțelept și sfătuitor, fusese Zeuta, iar, după el, Zamolxis.

Cadourile auto primite de Ceaușescu: un Buick Electra și un Paykan Hilman Hunter

Cum arată mașina pe care a condus-o Elena Ceaușescu!

Foto: rtv.net

Vrei o mașină nouă? Intră aici, în secțiunea auto-bild.ro!

Adaugă un comentariu