Cum arată mașina pe care a condus-o Elena Ceaușescu!

Nu doar Nicolae Ceaușescu avea o pasiune pentru mașini, ci și academicianul doctor inginer Elena Ceaușescu. Aceasta a avut în posesie un Renault 18 pe care avea voie să-l conducă doar ea sau șoferul ei.

Mașina marca Renault 18 se află în Iași de mai bine de 19 ani, în proprietatea Liceului Tehnologic Holboca, iar sute de elevi au învățat tainele mecanicii cu ajutorul ei.

“Este un autoturism Berlina din anii ’80. La vremea respectivă era un autoturism special, fiindcă se afla în dotarea secretarilor de stat. Era unică la nivel de judet. Era o mașină performantă, Renault 18, și scumpă, nimeni nu își permitea sa o cumpere. Se distingea imediat in trafic, lumea stia a cui este. La vremea în care o conducea Elena Ceausescu era albastră, noi cand am primit-o era vopsită în alb. Are o motorizare de 1,4 cc si aprindere clasica. O mașină performanță, cu tinuta buna de drum, foarte reușită”, a declarat pentru bzi.ro Teodor Ciocanel, instructor auto al Liceului Tehnologic Holboca.

Automobilul, Ceaușescu și celebra sa propoziție: „Destul de bună pentru idioți’

“Aceasta mașină a ajuns la noi in anul 1997, ea a fost transferată în conformitate cu hotărârea de Guvern nr. 844 din 1995, transfer gratuit între instituțile bugetare. S-a aflat că a fost mașina Elenei Ceausescu și astfel a devenit un simbol pentru școala noastră”, a completat și Liliana Rujanu, director Liceului Tehnologic Holboca.

Elena Ceausescu

Foto: bzi.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare