Harley Davidson, paradă de record mondial în Texas

Harley Davidson este o marcă faimoasă de motociclete dar, mai presus de asta, constitute unul dintre elementele esențiale ale patrimoniului cultural-istoric american. Niciun motociclist american devotat patriei cu trupși suflet nu ar trebui să poată dormi liniștit știind că recordul pentru cea mai mare adunare de motociclete Harley Davidson din lume nu a fost stabilit pe teritoriul american.

Începând din 2010, exact asta l-a chinuit timp de nouă ani și pe cetățeanul american Adam Sandoval. În anul respectiv fusese omologată ca record mondial conform exigențelor Guinness Book adunarea motocicliștilor adepți Harley Davidson de la Patras, Grecia. Acolo s-au reunit nu mai puțin de 2404 motociclete produse sub marca americană. Așa ceva nu dă deloc bine atunci când te gândești la cuvintele de căpătâi care descriu spiritul Harley Davidson: „the american legend’.

Din 2010 și până în toamna anului 2019 Adam Sandoval a trudit pentru mobilizarea unei adunări Harley Davidson care să o eclipseze pe cea din Grecia. S-au consumat și câteva tentative nereușite, dar, până la urmă a venit și ziua victoriei: 5 octombrie 2019. Iar ceea ce s-a întâmplat atunci cu contribuția dealerului Harley Davidson din Paris (Texas) nu a putut fi nicicum trecut cu vederea de către reprezentanții Guinness Book of World Records.

Cei aflați la fața locului au admis până la final că la respectiva adunare Harley Davidson au participat 3497 de motociclete americane. Reuniunea s-a ținut în incinta aeroportului Cox Field. Parada s-a desfășurat pe pistă, având în frunte un avion de vânătoare din vremurile celui de-al doilea război mondial. Participanții au venit din 35 de state aparținând SUA și din Canada.

Platformele social media au fost de importanță pentru succesul operațiunii.
În calitate de conducător alasociației de binefacere Scootin America, Adam Sandoval a organizat și o colectă de fonduri cu prilejul marii reuniuni. În total, au fost strânși 300.000 de dolari cu destinația ajutorării veteranilor de război și a familiilor acestora.

Adaugă un comentariu