Mai puțină hârțogăraie pentru actele auto – ce se schimbă?

Până acum, înmatricularea unui autoturism în România reprezenta o adevărată corvoadă, chiar și în cazul unei simple schimbări a proprietarului sau a obținerii unui duplicat pentru certificatul de înmatriculare.

Citește și:

Când Tesla submarin se făcu! Model 3 are calități nebănuite (VIDEO)

Care sunt cele mai comice 10 reclame auto? (VIDEO)

Au fost puși să deseneze logouri din memorie. Rezultatul este hilar (FOTO)

Principala schimbare propusă de autorități este eliminarea fișei de înmatriculare. Aceasta nu va mai fi necesară în cazul operațiunii de transcriere a dreptului de proprietate. Acum, este nevoie doar de o dovadă a solicitantului, care să ateste faptul că mașina a fost înregistrată la organul fiscal pe numele proprietarului. De asemenea, în certificatul de înmatriculare nu va mai fi necesară transcrierea dreptului de proprietate.

O altă noutate prevede solicitarea eliberării unui nou set de plăcuțe de înmatriculare în cel mult 30 de zile în cazul pierderii sau furtului plăcuțelor. Lucrurile nu se opresc aici, deoarece autoritățile vor permite eliberarea online a unor anumite acte. Printre acestea, se află și duplicatul unui certificat de înmatriculare sau solicitarea de păstrare a numerelor de înmatriculare.

Această nouă lege a intrat în vigoare și vine în completarea celei de luna trecută, conform căreia toți dealerii și producătorii auto din România au posibilitatea de a înmatricula direct autoturismele clienților printr-un singur document încheiat între viitorul proprietar și firma respectivă.

Adaugă un comentariu