Honda plănuiește o sportivă 100% electrică

Honda continuă să testeze piața electrică. De această dată, niponii și-au îndreptat atenția către o sportivă 100% electrică. Aceasta ar urma să devină fratele mai mic al lui NSX și va avea la bază platforma lui CR-Z.

Japonezii nu au pierdut vremea și au construit și un prototip. Acesta folosește elementele de pe modelul cu care niponii au participat la Pikes Peak și folosește patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată.

Unitățile electrice sunt ținute în viață de un set de baterii litiu-ion de 16 kWh. În acest moment, ansamblul oferă doar 250 CP, însă target-ul final este de 350 CP. Cuplul motor oferit încă nu a fost anunțat, însă Honda spune că accelerația de la 0 la 100 km/h ar avea loc în 3,5 secunde, iar viteza maximă nu va depăși 210 km/h. În plus, autonomia modelului electric se va cifra în jurul valorii de 400 de kilometri.

“Facem tot ce putem pentru ca acest model să ajungă pe piață. Acum trebuie să ne gândim la aspectul comercial”, a declarat un apropiat al companiei pentru colegii de la AutoExpress.

Adaugă un comentariu