Hummer ar putea renaște, într-o versiune 100% electrică

Ultimul exemplar Hummer, un model H3, a ieșit de pe linia de asamblare în 2010. Deși General Motors anunțase că acel moment reprezenta sfârșitul definitiv al brandului Hummer, recent au apărut informații conform cărora acesta ar putea renaște, într-o versiune 100% electrică.

În ultimii ani, General Motors a început să se axeze tot mai mult pe conceptul mobilității ecologice. Oficialii companiei americane și-au propus ca, până în 2023, să lanseze 20 de modele electrice diferite. Cadillac va fi „ambasadorul’ acestei noi generații de vehicule electrice, cu un SUV pregătit să iasă pe șosele cel târziu în 2021, dar se pare că și Hummer ar putea învia pentru a se alinia trendului.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Potrivit agenției Bloomberg, Hummer este unul dintre numele pe care conducerea GM le ia în calcul pentru clădirea unui viitor 100% electric. Deși defunctul brand american este sinonim cu consumul ridicat de carburant, imaginea acestuia ar putea fi întoarsă la 180 de grade.

Totuși, nicio decizie în acest sens nu a fost anunțată oficial până acum. Președintele GM, Mark Reuss, recunoaște că are dubii cu privire la această strategie: „Iubesc Hummer, dar nu sunt sigur. Luăm în calcul toate variantele‘.

Există deja un Hummer electric

În septembrie 2017, Kreisel Electric și Arnold Schwarzenegger (mare iubitor al brandului) au prezentat prototipul unui Hummer H1 electric. Dotat cu două motoare electrice și baterii cu capacitatea de 100 kWh, acesta putea atinge maximum 120 km/h și dispunea de o autonomie de aproape 300 km.

 

Sursa: Bloomberg / Sursa foto: captură ecran YouTube/Kreisel

Adaugă un comentariu