Hyundai Intrado Concept câștigă premiul juriului în competiția JEC Innovation Awards 2015

Hyundai a câștigat premiul juriului în cadrul competiției JEC Innovation Awards 2015′ pentru designul conceptului Intrado. Distincția a fost oferită în cadrul unui eveniment special desfășurat luna aceasta la Paris.

Premiile oferite în cadrul competiției JEC Innovation Awards 2015′ recunosc tehnologia, potențialul comercial și originalitatea. Hyundai Intrado a reușit să cucerească juriul prin intermediul caroseriei ușoare și futuriste, dar și cu ajutorul sistemului de propulsie bazat pe tehnologia fuel-cell.

În ceea ce privește caroseria, aceasta este fabricată din plastic ranforsat cu fibră de carbon, astfel fiind evitate deșeurile și procesele complicate și consumatoare de energie.

Structura minimalistă, autoportantă este stabilă și fluidă, având o masă mai mică cu 70 de procente comparativ cu un șasiu convențional. Elementul esențial al rigidității și stabilității structurii este consola centrală suspendată, care dispune de o ranforsare unică, cu rol de conexiune între scaune și trenul de rulare.